İncecik yaprak sarmanın püf noktası açığa çıktı! Kalemden bile daha ince olacak

İncecik yaprak sarma sarabileceğiniz püf nokta açığa çıktı! Kalemden bile daha ince olacak yaprak sarmayla, misafirleriniz kıskançlıktan çatlayacak.

11.04.2024-15:07 - (Son Güncelleme: 11.04.2024-15:07) İncecik yaprak sarmanın püf noktası açığa çıktı! Kalemden bile daha ince olacak

İnce yaprak sarmanın püf noktasını merak edenlere müjdeli haber duyuruldu. Kimsenin elinize su dönemeyeceği bu yaprak sarma tarifiyle, kalem gibi incecik sarmalarınız misafirlerinizi kıskançlığından çatlatacak. Hem iç harcının lezzetiyle hem de incecik sarmayla herkesi etkilemeye hazır olun. İşte incecik yaprak sarması tarifi…

Yaprak sarma malzemeleri 

  • 1 tane orta boy soğan 
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ 
  • 5 su bardağı ölçüsünde pirinç 
  • 4 su bardağı ölçüsünde bulgur 
  • 1 kavanoz domates sosu eğer yoksa 4 - 5 adet domates 
  • 1 diş sarımsak 
  • 2 – 2.5 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde limon suyu / limon suyu yoksa yarım limon da sıkılabilir
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz
  • 2 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon ve nane
  • 2.5 litre salamura asma yaprak 

İncecik yaprak sarmanın püf noktası açığa çıktı! Kalemden bile daha ince olacak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
  • Sıcak su 
  • Limon

Yaprak sarma nasıl yapılır? 

  1. İlk etapta pirinç ve bulguru derin bir kabın içerisine alıp güzelce yıkayın.
  2. Teflon tavanın içerisine soğanları ve sıvı yağ koyarak, güzelce kavurun.
  3. Domates ve biber salçasını da koyarak 2 - 3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Yıkamış olduğunuz bulgur ve pirinci de içerisine ekleyerek güzelce karıştırın.
  5. Tavanın altını kapatın. Bulgur ve pirinç bu esnada pişmeyecek.
  6. Daha sonra baharatlarımızı atarak,  güzelce karıştırın.
  7. Hazır olun harcınızı soğumak için bir köşeye bırakın.
  8. Sıra yapraklarımıza geldi. Salamura yapraklarımızı bidondan alıp tek tek açıyoruz.  
  9. Kevgir yardımıyla yapraklarımızı güzelce yıkayıp, sıcak suyun içerisinde ortalama 15 – 20 dakika kadar bekletiyoruz. 
  10. Bekleyen yapraklarımızın suyunu süzüp sarma işlemine başlıyoruz.
  11. Tezgahın üstüne bir tane yaprak alarak, içimizi ekliyoruz. 
  12. Üzerini kapatarak, iki yanını da içeriye katlayıp sıkıca sarıyoruz. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal