İmamoğlu’nun Hukuksuz Taksi Plakaları İptal Edilecek

İmamoğlu’nun yandaşlarına taksi plakasını ulufe olarak dağıtması sert teki ile karşılandı. Siyasi partiler, bu plakaları alacakları uyardılar: “Belediyeyi devraldığımızda o plakaların tamamını iptal edeceğiz”

13.06.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-13:01) İmamoğlu’nun Hukuksuz Taksi Plakaları İptal Edilecek

İmamoğlu’nun yandaşlarına taksi plakasını ulufe olarak dağıtması sert teki ile karşılandı. Siyasi partiler, bu plakaları alacakları uyardılar: “Belediyeyi devraldığımızda o plakaların tamamını iptal edeceğiz”

Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinden sonra CHP, İP ve HDP’lilere ulufe olarak dağıttığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları tükeniyor. Kaynakları tüketen İmamoğlu, neredeyse her Meclis toplantısında, Meclis’ten borçlanma yetkisi istiyor.

Geldiği günden bu yana İstanbul’a tek bir çivi dahi çakmayan İmamoğlu’nun Belediye bütçesinin neredeyse tamamı kadar borçlanma isteğinin sebepleri tek tek ortaya çıkıyor.

İBB’ye ait binaları HDP, İP ve CHP’li militanlarla dolduran İmamoğlu, rant paylaşımı konusunda yeni bir formül üretti.

İstanbul’da oldukça fazla olan taksi plakası sayısını yüzde 30 civarında arttırmayı planlayan İmamoğlu, Meclis ve UKOME yetkilerini gasp etmenin formüllerini oluşturmaya başladı.

Taksi plakalarının ihaleye çıkma işi ve sorumluluğu UKOME ile İBB Meclisinde olduğu halde, Ekrem İmamoğlu’nun yasaları çiğneyerek yandaşlarına dağıtması ciddi bir hukuki kaos çıkaracak.

Hukuki olarak geçerliliği olmayacak olan taksi plakalarının trafiğe çıkması şehirde ayrıca yeni bir karmaşaya sebep olacak

Bu arada haber365.com.tr muhabirlerinin ulaştığı Siyasi partilerin yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, İmamoğlu’nun yasadışı dağıtacağı plakaları satın alanların ciddi bir mahrumiyet yaşayacakları öğrenildi.

İstanbul Belediye seçimlerini kazanması muhtemel olan siyasi partilerin yetkililerinin haber sitemize yaptıkları açıklamaya göre, seçim sonrasında görevi devraldıklarında Ekrem İmamoğlu’nun verdiği plakaları iptal edeceklerini belirttiler.

Bu arada İmamoğlu’nun Taksi plakasını dağıtacağı yandaş grubun önemli bir kısmının HDP ve CHP militanları olduğu öğrenildi.

İstanbul’daki taksicilerin esnaflık kültüründen uzak olmaları ve çoğunluğunun kaldırım kabadayılığı yapmaları ayrı bir sorun iken, şimdi İmamoğlu tarafından Militan Taksicilerin trafiğe çıkması ciddi bir güvenlik ve yaşam sorunu olacağı tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal