İmamoğlu Yalanladığı Vakfın Arazisini Satışa Çıkardı

4 milyar liralık taşınmaz satışı ifşa edilen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir rezilliği daha gün yüzüne çıktı. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Gezi Parkı’nın devredilmesi zamanında inkar ettiği vakfa ait taşınmazları satmak için ihale açtığı tespit edildi.

14.04.2021-17:26 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-17:33) İmamoğlu Yalanladığı Vakfın Arazisini Satışa Çıkardı

Gezi Parkı’nın Sultan Beyazıd Vakfiyesi’ne devredilmesinin ardından, ‘Bu isimde aktif bir vakıf’ yok diyerek algı yürüten İmamoğlu’nun, varlığını inkar ettiği vakfa ait parsellerin olduğu Mecidiyeköy’deki 17 bin 463 metrekarelik arazinin satışı için 28 Nisan’a ihale tarihi verdiği belirlendi. 

HABERİ OLMADIĞINI İDDİA ETTİ 

Satışı planlanan arazi Mecidiyeköy’de yer alıyor ve toplamda 17 bin 463 metrekarelik alanı kapsıyor. İmamoğlu’nun talimatı sonrası hazırlanan teknik şartnamede, ‘1947 ada, 60. ve 61. parsellerde Sultan Beyazıt Vakfiyesi var’ ifadeleri yer alıyor. İmamoğlu’nun haberi olmadığını iddia ettiği vakfiye, bizzat kendi bürokratları tarafından şartnameye şerh olarak düşülüyor. 

TOPLAM YÜZÖLÇÜMÜ 5 BİN 320 METREKARE 

Sultan Beyazıt Vakfına ait olan 60 numaralı parselin toplam yüzölçümü 5 bin 320 metrekare. 61. parsel ise 927 metrekare. Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir canlı yayın programında, ‘Taksim Gezi Parkı’nın devredildiği Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı diye aktif bir vakıf şu anda bulunmuyor’ ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal