İmamoğlu ve Yavaş’tan Akşener’e olumsuz yanıt: Kılıçdaroğlu’na destek verdiler

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ‘aday olun’ çağrısında bulunduğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da görüşme sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajları verdi.

04.03.2023-10:07 - (Son Güncelleme: 04.03.2023-17:27) İmamoğlu ve Yavaş’tan Akşener’e olumsuz yanıt: Kılıçdaroğlu’na destek verdiler

Geçtiğimiz Perşembe günü 12. defa toplanan 6’lı masa toplantısının bir gün sonrasında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, 6’lı masadan ayrıldığını açıkladı. Akşener daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’a aday olun çağrısında bulunmuştu. Olası Cumhurbaşkanı adayları arasında gösterilen iki isim Ankara’da bir araya gelirken, toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yer aldı.  Kritik görüşme sonrasında hem İmamoğlu hem Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajları verdi. 

Akşener’den aday olun çağrısı

"Kumar masasında, noter masasında olmayacağız" diyerek 6'lı koalisyonu deviren Akşener, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a da aday olmaları konusunda çağrıda bulundu.

İmamoğlu ve Yavaş

Ankara’da kritik toplantı

Akşener'in çağrısının ardından gözlerin çevrildiği İmamoğlu ve Yavaş Ankara'da bir araya geldi. Ankara'daki toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Görüşmenin ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sosyal medya hesaplarından Akşener'in adaylık çağrısını reddeden açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu irademizi temsil ediyor

Ekrem İmamoğlu, "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP'nin öz evladı ve Millet İttifakı'nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı'nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Yavaş-1

Kılıçdaroğlu ile aynı çizgideyiz

Mansur Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir." dedi.

Tunç Soyer de destek verdi

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "Bu toprakların hasret kaldığı yepyeni bir dönem başlıyor... Gençlerimizin hayal kurabildiği, tüm farklılıkların zenginliğe dönüştüğü, düşüncelerin özgürlükle yeşerdiği, doğanın zulüm görmediği bir gelecek çok yakın. Bu geleceğin peşindeyiz" diyerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal