T129 Atak Helikopteri Brezilya’da İlk Uçuşunu Yaptı ! Brezilyalılar Hayran Kaldı

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 2-5 Nisan’da gerçekleştirilecek savunma sanayi fuarına katılacak T129 Atak helikopteri, Taubate’deki Forte Ricardo Kirk Kara Havacılık Komutanlığı’nda ilk uçuş ve performans gösterisini yaptı. T129 Atak Helikopteri, Brezilyalılarda adeta hayranlık uyandırdı.

27.03.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-12:39)

Brezilya Kara Havacılık Komutanı Carlos Waldyr Aguira’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen uçuş gösterisine Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Tamer Özmen ile birlikte TUSAŞ yetkilileri, Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik ve Brazilya Askeri Ataşesi Serdar Apaydın yer aldılar.

Brezilya basını uçuş gösterisine yoğun ilgi gösterirken, törene katılan Brezilyalı pilotlar ve askeri personel, iki ülke pilotlarının beraber kullandıkları T129 Atak helikopterinin uçuş ve performans gösterisini hayranlıkla takip ettiler.

BEKLENTİLERİ FAZLASIYLA KARŞILADI 

Forte Ricardo Kirk Kara Havacılık Komutanlığı’nda düzenlenen tören sonrası açıklamlarda bulunan Brezilya Kara Havacılık Komutanı Carlos Waldyr Aguira şu şekilde konuştu:

"Bu hava aracının bizim beklentilerimizi karşılaması, gelecekteki muhtemel saldırı araçlarının satın alımlarını sağlayabilir. Gelecekte kim bilir, belki bu hava aracında bile bir ortaklık kurabiliriz. Brezilya’daki görevinizde, Brazilya ve Rio de Janeiro’da gerçekleşecek gösterilerinizde büyük başarılar diliyorum. Ordumuzun havacılığa özel Forte Ricardo Kirk Komutanlığı tarafından her zaman çok sıcak karşılanacaksınız. Sizi her zamana gelecekteki ortaklarımız olarak görüyoruz. Tanrı sizi korusun.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal