İlk Yardım Nasıl Yazılır?

Bağlaç ve edatlar, yabancı bir dilden alınan ya da okunuşu zor kelimelerin yazımı karıştırılabiliyor. ‘İlk yardım’ da onlardan biri. Peki; ilk yardım mı ilkyardım mı, bitişik mi ayrı mı, TDK doğru yazımı ne, içinde 'ilk yardım' geçen cümleler neler?

05.05.2020-08:49 - (Son Güncelleme: 29.01.2022-12:35) İlk Yardım Nasıl Yazılır?

Günlük hayatta konuşurken ya da mesajlaşırken kullandığımız kelimelerin nasıl yazıldığını karıştırabiliyoruz. Türk Dil Kurumu'na göre yazımı en çok karıştırılan kelimelerden biri de "ilk yardım"

Türk Dil Kurumu (TDK) resmi internet sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin doğru yazımı "ilk yardım" olarak ortaya çıkıyor. Yani ayrı yazılıyor.

Bazı örneklerde görülen “ilkyardım” yazımı bugünkü Türkçe ile imla hatasıdır. Kelime, iki ayrı kelimeden oluştuğu için hatalı yazılıyor.

TDK SÖZLÜK ANLAMI

Türkçe’de çok geçen “ilk yardım” kelimesi, hem konuşma dilinde hem de yazı dilinde oldukça fazla kullanılıyor. Kelimenin TDK sözlüğünde anlamı şöyle:

“Kaza, hastalık, yangın, deprem vb. tehlikeli ve ani durumlarda hastaya kesin tedavi öncesi, olay yerinde uygulanan ilk ve ivedi işlem, sıhhi imdat.”

“ Bu işlemin uygulandığı yer.”

TDK

ÖRNEK CÜMLELER

- Kazanın ardından ilk yardım çok önemlidir.

- İlk yardım bilen var mı?

- Bu iş için ilk yardım bilmek şartı aranıyor.

- Arama kurtarma ekiplerinde herkes ilk yardım bilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal