İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'dan mesaj: Michael ile yemek keyfi!

İlk Türk astronot olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı'dan yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Sosyal medya hesabından Lopez-Alegria ile fotoğrafını paylaşarak "Michael ile yemek keyfi" açıklamasıyla sosyal medyada beğeni ve yorumları aldı. İşte detaylar...

25.01.2024-20:19 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-20:19)

İlk Türk astronot olarak ülke tarihine geçen Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu SpaceX'e ait Dragon uzay aracı, Türkiye saati ile 19 Ocak 00.49’da NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılmıştı.

“İstikbal göklerdedir”

Bir sonraki günlerde ise ilk canlı bağlantıda konuşan Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, " Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir" şeklinde de olmuştu.

Alper Gezeravcı

Yemek yediği anlar ortaya çıktı

Öte yandan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom-3 (Ax-3) misyon lideri Michael Lopez-Alegria ile yemek yediği anın görüntüsünü paylaştı. Gezeravcı, X sosyal medya hesabından Lopez-Alegria ile fotoğrafını paylaşarak "Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Commander Michael ile yemek keyfi!" ifadesini kullandı. Bu paylaşım sosyal medyada pek çok yorum ve beğeni aldı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal