İlk kez A Milli Takım'a davet edilen Yunus Akgün, çok gururlu olduğunu söyledi.

Adana Demirspor'da sergilediği harika performansın ardından A Milli Takım kadrosuna davet edilen Yunus Akgün, Galatasaray'a dönüşü, Adana Demirspor macerası ve Milli Takım'a seçildiğini öğrendiğinde yaşadığı duygular hakkında konuştu.

23.03.2022-09:05 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-09:05)

Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yükselen ekiplerden biri olan Adana Demirspor'da hem geçtiğimiz sezon lige yükselme süreci hem de bu seneki performansıyla büyük bir beğeni toplayan Yunus Akgün, A Milli Takım daveti almayı başardı.

Bonservisi Galatasaray'da bulunan ve sezonun sona ermesiyle birlikte sarı kırmızılı kulübün yolunu tutacak olan Yunus Akgün, aldığı Milli davetin ardından A Milli Takım kampında Portekiz ile oynanacak olan kritik karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Play-Off karşılaşmasında Portekiz ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Futbol Takımımızda Yunus Akgün, mücadele öncesi gerçekleştirilen hazırlık kampında Fanatik Gazetesi'ne yapmış olduğu açıklamalarda ;

'Adana Demirspor'da geçen sezon da iyi oynamıştım'

Geçen sezon Adana Demirspor'da yaşadığımız şampiyonluk senesinde de 7 gol 1 asistle oynamıştım. Bana verilen güveni en iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Geçen sene özgüvenim hocalarım ve başkanın bana inanmasıyla arttı ve bu sezon da kaldığı yerden devam etti. Bu sezon özellikle hocamın bana güvenmesi performansımı olumlu yönde etkiledi

'Mario Balotelli'den çok şey öğreniyorum'

Son derece yakın bir ilişkimiz var. Ağabey - kardeş gibiyiz ve bana özellikle saha içinde tecrübelerini aktarıyor ilk günden beri ve ondan her antrenmanda bir şeyler öğreniyorum.

yunus akgün milli takım

'Sezon sonunda Galatasaray'a döneceğim!'

Ben Galatasaray'ın oyuncusuyum ve sene sonunda kulübüme döneceğim. Avrupa'ya transfer olmak ya da beğenilmek, izlenmek çok güzel ama sezon bittiği zaman ben hâlâ Galatasaray'ın oyuncusuyum. Avrupa konusunda kulübümü de mutlu edecek bir teklif gelirse, menajerim ve ailemle bunu değerlendiririz. Aslında yarım kalan bir hikayem yok, hikaye devam ediyor. Galatasaray benim evim ve ailemin bir parçası. Bazen böyle kısa ayrılıklar her iki tarafa da iyi gelebiliyor demek şu an için en doğrusu bence.

'Galatasaray'a iki gol attığım maçta...'

Galatasaray'a iki gol attığım karşılaşmada karmaşık duygular yaşadım aslında. Ne sevinebildim ne üzülebildim. Bir tarafta bana değer katan Adana Demirspor, diğer tarafta beni ben yapan Galatasaray. Profesyonel hayatta bu tip çok örnek var, ben de bunu bu genç yaşta tecrübe edindim.

'Milli daveti aldığım zaman...'

Daha önce yaklaşık 50 kez Milli Takım forması giydim U16'dan başlayarak. Şimdi ise Milli Takımlar'da olmanın en üst seviyesi olan A Milli Takım'a davet edildim. Her defasında çok mutlu olmuştum ve gurur duymuştum ama bu sefer çok daha gururlandım. Saha içinde bu sene gösterdiğim performansın fark edilmesi ve bir nevi ödüllendirilmesi çok güzel. İnşallah kariyerimin sonuna kadar devamlı A Milli Takım'ın başarısı için mücadele ederim.

Portekiz ile oynanacak kritik mücadele hakkında

Bence en zorlu iki rakiple karşılaşacağız ama biz de çok kaliteli bir kadroya sahibiz. Milli Takım kadromuz hem Türkiye'de hem de Avrupa'da kendi takımlarında çok başarılı işler yapıyor. Motivasyonumuz ve hedefimiz belli, biraz da futbol şansı yanımızda olursa hedefimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal