İlk defa ev sahibi olacaklara sosyal konut desteği sağlanacak! İlk eviniz bu konut desteğiyle hazır

Cumhurbaşkanı yardımcısı olan Cevdet Yılmaz, katılım sağladığı TV programında yeni bir projeye imza atıldığını duyurdu. 81 ile sosyal konut desteği sağlanacağının müjdesi televizyon programında verildi.

12.03.2024-13:39 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-14:04) İlk defa ev sahibi olacaklara sosyal konut desteği sağlanacak! İlk eviniz bu konut desteğiyle hazır

Habertürk kanalında canlı yayına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlar için yeni bir kampanya üzerinde çalıştıklarını duyurdu. 81 ilde geçerli olacak yeni bir sosyal konut projesine imza attıklarını duyuran Cevdet Yılmaz, çok yakın bir tarihte kampanyanın başlayacağını paylaştı. Konut sahibi olmak için artık vatandaşların binlerce lira faiz ödemesi durumunun geride kalacağının altını çizen Yılmaz, çeşitli politikalarla bu sosyal konut projesinin destekleneceğini dile getirdi.

Sosyal konut desteği

Sosyal konut desteğiyle binlerce TL faiz ödemek geride kalıyor

Vatandaşların son dönemleri içerisinde konut sahibi olması bir hayli zorlaştı. Özellikle bankalar tarafından sunulan kredilerinin faiz oranlarının yüksek olması; vatandaşların konut kredilerinden geri durmasındaki en büyük sebep. Bunun yanı sıra vatandaşlar özel konut kampanyalarına başvuruda bulunsalar da yine bir peşinat ve faiz ödeme durumu söz konusu. Bu sebeple konut sahibi olmak isteyenler, gözlerini bakanlık tarafından sunulacak olan sosyal konut desteklerine ve TOKİ projelerine çevirmişti. Tam bu noktada Habertürk canlı yayınına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan müjde dolu haber verildi. Konut sahibi olmanın sosyal refah açısından oldukça önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlara 81 ilde geçerli olacak sosyal konut desteği sağlayacaklarını paylaştı.

İlk evim konut kredisi iptal edilmişti

İlk evim konut kredisi hakkında yöneltilen sorunlara da tek tek cevap veren Cumhurbaşkanı yardımcısı, konut kredisi iptal kararının alınmasındaki en büyük amacın altını çizdi. Krediyi sunmak yerine vatandaşları, ilk ev sahipliğine teşvik etmek için daha farklı projeler geliştireceğini vurgulayan Yılmaz; ek olarak %25 kira zamları konusunda da bir açıklık getireceklerini aktardı. İlerleyen dönemlerde kiralarda %25 artışın tekrardan gündeme getireceklerini vurgulayarak, kiralarda yaşanan artışların enflasyonun seyri ile doğrudan orantılı bir şekilde karar verileceğini paylaştı.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal