İlk çıktığında fiyatı dudak uçuklatıyordu, şuan kilosu 20 lira!

Havaların ısınmasıyla beraber yaz meyveleri de çıkmaya başladı. İlk çıktığı zaman piyasa da kilosu 500 liradan satılan erik, örtü altı sezon sonu kilosu 20 ila 50 lira arasında değişen fiyatlarla tüketiciye sunulmaya başladı.

20.04.2022-13:58 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-13:58) İlk çıktığında fiyatı dudak uçuklatıyordu, şuan kilosu 20 lira!

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı olan mahallelerde örtü altı ürün ilk çıktığında piyasada kilosu 500 liradan satılmaya başlayan erik, örtü altı sezon sonu kilosu 20 ila 50 lira arasında değişiklik gösteren fiyatlarla tüketiciye sunulmaya başlandı. Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer yapmış olduğu açıklamasında, erik üretiminin Göksu Vadisi'ndeki Keben başta olmaz üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli ve Ortaören köyleri ile Atakent, Atayurt ve Taşucu beldelerinde yoğun bir şekilde yapılmakta olduğunu söyledi. Silifke eriğinin gerek erkenci olmasından, gerekse görünüm ve lezzeti ile tüketicilerin yoğun bir şekilde talep ettiğine dikkat çeken Türer, ''Bölge, mikro klima özelliğe sahip. Bundan dolayı burada yetişen ürünlerin ayrı bir aroması ve görünümü var'' şeklinde konuştu. Türkiye'nin ilk olarak turfanda eriğinin Silifke'de üretilmeye başladığını ifade eden Türer, ''Açık alanda ilk erik hasadı bir hafta sonra başlayacaktır. Erik ilk çıktığında tadımlık olacak şekilde 100 gramlık kaselerde İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlere yolladık. Türkiye genelinde ilk turfanda can eriğinin Silifke'de çıkmış olduğunu herkes biliyor. Bundan dolayı da aşerip canı erik çeken kadınlar olduğu için eşleri uzak yerlerden ilçemize gelerek tadımlık olan bu eriklerden satın alıp gidiyorlar'' şeklinde konuştu.


Eriğin hasadının en yakın zamanda yapılacağını belirten Türer şunları belirtti:

'' Bu yıl havaların geç ısınması ve soğumasıyla birlikte hasadımız 15 gün gecikmeyle başladı. Silifke'de 15-20 bin dönümlük alanda erik bahçelerimiz var. 15 ila 20 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Örtü altında da 300 ton erik hasadımız gerçekleşmiştir. Örtü altı eriğimiz son hasadını 20 ile 50 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışını yaptık. Açıkta erik hasadımız bir hafta sonra başlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal