İlhan Palut: BATE Borisov karşısında 10 kişi bu kadar baskılı oynamak kolay değil

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turunda 10 kişi kaldıkları BATE Barisov maçında aldıkları 3-0’lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

22.07.2022-08:57 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-10:06)

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ön eleme turunda BATE Borisov ile karşı karşıya gelen temsilcimiz Konyaspor, kendi sahasında konuk olarak oynadığı zorlu karşılaşmada 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 3-0’lık net bir galibiyetle ayrılmayı başardı.

Önümüzdeki sezonda ülkemizi UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup aşamasında temsil etmek isteyen Konyaspor, ilk maçta aldığı avantajlı skorla tur kapısını aralamayı başardı.

Konyaspor’un başarılı teknik adamı İlhan Palut, BATE Borisov ile oynadıkları UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turu ilk karşılaşmasında aldıkları 3-0’lık galibiyetin ardından düzenlediği basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

‘İlk düdükle kontrolü elimize aldık’

Kariyerim açısından ilk Avrupa maçıydı, sezonun ilk resmi maçıydı. Maç önünde bazı zorluklar vardı. Rakibin bizden daha hazır olması gibi. Maçın başlamasıyla kontrolü elimize aldık ve maç sonuna kadar da elimize aldık. Kırmızı kart olduktan sonra ilk anda BATE'te kaldı top sonra yine elimize aldık. Hatırı sayılır bir avantaj aldık, bize düşen rakibe saygı duyup çalışmalarımızı devam ettirmek. Ciddiyetimizi koruyacağız ve biz gruplara kalmak istiyoruz. Bu da 3 rakibi de elemekten geçiyor. Rövanşı da geçerek sonraki maça konsantre olacağız.


‘Oyuncularımla başarılara gitmek…’

Yeni ve önceki sezonki oyuncularımızı da oyuna aldık. Başka transferlerimiz de var. Süreç içerisinde bunları değerlendireceğiz. İşleyen bir düzenimiz var ve tamamen yeni oyuncuları değil saygıyı hak eden oyuncularımız var. Oyuncularımızla iyi bir birliktelik sürdürerek başarılara gitmek istiyoruz.

‘Bir kişi eksik olarak oynamak kolay değil’

Hemen maçın başında gol bulalım istiyorduk. Biz skoru daha erken bulmak istiyorduk, kırmızı kart gördükten sonra momentumumuzun aşağı düşme ihtimalini düşündüm. Bir kişi eksik olarak ileride baskılı oynamak da kolay değil. Devre arası konuştuk, daha kompakt duralım ve topu ayağımızda tutarak rakibin üzerine gidelim dedik. İkinci yarıdaki oyunumuzla kazanmayı başardık.

‘Oynadığımız bu oyunu geçen sezonki gibi oturtmak istiyoruz’

Kendimi işime kaptırmış bir şekilde, sadece işime konsantre oluyorum. Ne istediğimi çok iyi biliyorum ve yılmadan usanmadan çalışıyorum. Sahadaki bu futbolu ve bu futbolun sürekliliğini istiyorum. Bazen istediğinizin uzağında kalabiliyorsunuz. Biz kırıldığımız anlarda da hızlı bir şekilde geri döndürmek istiyoruz. Biz bu otomatik oyunumuzu oturtmak istiyoruz, geçen sezon başardık. Bu sezon işimiz daha zor. Takımdaki herkesi bu sisteme adapte etmem gerekiyor, çalışıyoruz.


‘Konyaspor’da bir çalışma disiplinimiz var’

Yönetimimizle birlikte sadece futbola konsantreyiz. Yönetimimiz bizim sahadakinden daha başka sorunlarla uğraşmamamızı sağlıyor, onlara da teşekkür ediyorum. Oyuncu buraya geldikten sonra buranın bir çalışma disiplini olduğunu görüyor. Hocalarımız, futbolcularımız herkes takıma bir şeyler katmak için çalışıyor. İnşallah bu şekilde devam ederiz.

‘İyi bir Konyaspor izletmek istiyoruz’

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Ahmet Çalık'ı unutmuyoruz, yolumuzda devam ediyoruz. Biz bu sezon ligde yeniden başarılı olmak istiyoruz. Ben takımımı sezon başlamadan önce lig sıralamasında bir hedef yaratıp baskı üretmek istemiyorum. Biz iyi bir takım izletmek istiyoruz, eğer böyle olursak iyi sıralamalar gelir. Ligin ilk yarısını geçelim, ondan sonra lig sıralamasıyla ilgili hedefimizi söyleriz.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal