30.07.2022-16:55 (Son Güncelleme:30.07.2022-15:46)


1

'Anlasana', "Sürgün Gibi Masallarda' ve 'Olanlar Olmuş' gibi unutulmaz eserlere imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem'in cenazesi bugün İstanbul'da gerçekleşti.



2

İlhan İrem için ilk tören vasiyetinde olduğu gini Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlendi



3

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ölüm haberi bana bildirildiğinde çok enteresan bir biçimde yanımdaki arkadaşıma İlhan İrem'i kaybettik ve ardından çok seviyordum dedim. Bu çok enteresan bir duygu. İnsanların içinde bazı şeyler birikiyor ve bir an kaybedince hatırlıyorsunuz.



4

Çok seviyordum lafını bana dedirtmesi çok enteresan. Biz yan yana gelmedik, el sıkışmadık. Bu duyguyu vermek, bunu verebilen bir insan olmak çok özel bir insan olmasına yetiyor. Gerçekten insanların aklına kazınan, duyguları yerleştiren, sözleriyle düşündüren çok özel bir sanatçı.



5

Böyle bir insanın bu ülkede yaşamış olması değerliydi. Sanatçı duruşuyla herkesin kalbini kazanan bir insan. Bu an itibariyle İlhan İrem, İstanbul'a emanettir.



6

İstanbul'da her türlü kendisini ve eserlerini yaşatmaya, onu özel konumunda hissettirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



7

İrem’in cenazesi, AKM’deki törenden sonra Bebek Camisi'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından İlhan İrem'in cenazesi, vasiyeti üzerine Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.



8

Fakat cenaze töreni sırasında basın mensupları ve bazı kişilerin fotoğraf çekmek için töreni ve konuşmayı aksatması herkesi şoke etti. Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler sonrası insanlar "böylesini ne gördük ne duyduk" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr