İlham Aliyev'den Ermenistan'a Ateşkes İçin 3 Şart

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında ateşkes için Ermenistan'a 3 şart koştu. Aliyev, ateşkes için Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'dan çekilmesini söyledi.

05.10.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-10:08) İlham Aliyev'den Ermenistan'a Ateşkes İçin 3 Şart

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Konuşmasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın ateşkes için sunduğu şartlara sert çıkan Aliyev, Ermenistan'ın tehlikeli ve terörist bir devlet olduğunu söyledi. 

"SEN KİMSİN BİZE ŞART KOYUYORSUN"

Konuşmasında Paşinyan'a yüklenen Aliyev, Ermenistan Başbakanı'nın ağlayarak yardım aradığını dile getirdi. Ermenistan'ın ateşkes için şart koymasına sert tepki gösteren Aliyev, "Her gün bir dünya liderini arıyor. Aramadığı,yalvarmadığı, elçi göndermediği, ayağına kapanmadığı adam kalmadı. Sen kimsin ki bize şart koşuyorsun? Şimdi ne şartı koyacaksın? Ateşkes için yalvarıyorsun" dedi.

ATEŞKES İÇİN 3 ŞART KOŞTU

Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koşan Aliyev, "Ermenistan ordusu topraklarımızdan çıksın. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıklasın. Azerbaycan halkından özür dilesin ve Karabağ'ın Ermenistan toprağı olmadığını söylesin. Bize Ermenistan ordusunun işgal ettiği topraklardan çekilmesinin takvimini versin. O zaman biz de ateşkesi sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

"FARE GİBİ SAKLANIYOR"

Aliyev, Karabağ'ın kendilerine ait olduğunu ve bu topraklara geri döneceklerini belirterek şunları söyledi:

"Azerbaycan halkı ve cumhurbaşkanının kutsal kentimiz Şuşa'nın Ermenilerin elinde kalacağını kablleneceğini mi düşünüyorlar? Şuşa'da sözde yönetimin başkanı 'yemin töreni' düzenlemişti. Şimdi yas töreni düzenleyecek. Fare gibi saklanıyor. Ortaya çıksın."

9 KÖY DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

Aliyev, diğer yandan Twitter hesabında yaptığı paylaşımla Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan işgali altında olan 9 köyün daha işgalden kurtarıldığını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal