İletişim Başkanlığı'nca İlk Hava Şehitlerinin Hayatını Anlatan Kitap Yayınladı

İletişim Başkanlığı, tarafından 1914 İstanbul-Kudüs-İskenderiye Hava Seyahati ve ilk havacılık şehitlerimizin hayatlarını anlatan bir kitap yayınladı.

20.04.2021-09:47 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-12:07)

İletişim Başkanlığı, 1914 İstanbul-Kudüs-İskenderiye Hava Seyahati ve ilk havacılık şehitlerimiz Fethi, Nuri ve Sadık Beylerin hikayesini anlatan bir kitap yayınladı.

Kitap hakkında zengin bir görsel içerikle www.havaseyahati.com isimli internet sitesi de hazırlandı.

1914 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul-Kudüs-İskenderiye Hava Seyahatinin anlatıldığı kitapta, havacılık tarihimize ışık tutulurken, Türk pilotlarının unutulmaz kahramanlıklarına belgeleri ile yer verildi.

Türk milletinin havacılığa verdiği önemi ve ilk havacılık şehitleri Fethi, Nuri ve Sadık Beylerin hikayesini kitapta ifade ederken Türk havacılık tarihini de en ince detayları ile genç nesillere ulaştırıyor.

Kitap içeriği www.havaseyahati.com internet sitesinde e-kitap olarak okunabiliyor veya sesli kitap seçeneği ile dinlenebiliyor.

BAŞKAN ERDOĞAN TAKDİM YAZISI YAZDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kitap için yazdığı takdim yazısında, 20. yüzyılın başında havacılıkla tanışan Türk pilotlarının tüm teknik sıkıntılara rağmen ortaya koydukları cesaret ve sahip oldukları vatan aşkının Türk milletini yeni ufuklarla tanıştırdığını ifade etti.

1914 tarihinde Kudüs vatandaşının isteği üzerine gündeme gelen ve daha sonra güzergâhı İskenderiye’ye kadar uzatılan hava seyahatinin de bu çerçevede hayata geçtiğini belirten Başkan Erdoğan, söz konusu hava seyahatinin Osmanlı İmparatorluğu ve vatandaşı açısından başka anlamlar da taşıdığını belirtti.

VATANDAŞIN ÖZGÜVENİ VE MORELİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Başkan Erdoğan, bilhassa Balkan Harbi’nin kötü anılarının zihinlerde yeni olduğu bu dönemde, Türk havacılığının gösterdiği gelişmenin vatandaşın özgüveni ve morali açısından da büyük önem arz ettiğini belirtti.

Bu eserle beraber havacılık tarihimize ışık tutmaya çalışılırken hem de Türk havacılığının ilk şehitlerinin aziz hatırası yaşatılmaya hem söz konusu hava seyahatinin Türk medyasının perspektifinden çok boyutlu bir bakış açısı ile sunulduğunu belirten Başkan Erdoğan, titiz ve itinalı bir araştırma sonucunda ortaya çıkan bu çalışmanın faydalı olması ve benzer eserlerin verilebilmesi için bir öncü olması dileklerini belirtti.

BAKAN FAHRETTİN ALTUN GİRİŞ BÖLÜMÜNÜ YAZDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, kitabın giriş bölümünü kaleme aldı. Bakan Altun Türklerin 1000’li senelerin başında İmam Cevheri’den, 17. yüzyılda Hezarfen Ahmet Çelebi’ye, Tayyareci Fethi Bey’den şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’e kadar uzanan köklü havacılık tarihinin emsali görülmemiş kahramanlıklar ihtiva ettiğine dair dikkat çekti.

Bakan Fahrettin Altun, Türk havacılığının tarihsel gelişimine bakıldığı zaman kaydedilen başarıların günümüzü şekillendirmede de etkili olduğunu ve milletimizin cesur her fertlerinin bütün alanda gösterdikleri fedakârlık ve yüksek gayretle adlarını şanlı tarihe yazdırdıkları gibi havacılık tarihinde de unutulmayacak örnek başarılar elde ettiğini ifade etti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal