İletişim Başkalığı Tarafından Dikkat Çeken 'Suriye' Paneli

İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen "Mülteci krizine" dair bir panel yapılacak. Panelde Avrupa Birliği sınırındaki insani krize ve Suriyeli mülteci krizinin jeopolitik zorluklarına dikkat çekilecek.

09.03.2020-22:30 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-22:48) İletişim Başkalığı Tarafından Dikkat Çeken 'Suriye' Paneli

Türkiye 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Bu durum ülkede hem ekonomik hem de mali bakımdan zorluklar yaşatıyor. İletişim Başkanlığı'da bu durumu göz önüne alarak panel organize ediyor. Panelde, konuşmacılar yaşanan gelişmeleri insani ve jeopolitik açıdan ve uluslararası hukuk çerçevesinden yorumlayacaklar.

SETA Brüksel 12 Mart 2020, perşembe günü saat 12.00 – 14.00 arasında T.C. İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen “Türkiye ve AB için Ortak Sınav- Mülteci Krizi 2.0” başlıklı bir panele ev sahipliği yapacaktır.

Panelde Avrupa Birliği sınırındaki insani krize ve Suriyeli mülteci krizinin jeopolitik zorluklarına dikkat çekilecek.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılacak olunan panelde şu konular ele alınacak:

"Avrupa Birliği ve diğer aktörler Suriye'de harekete geçmekte tereddüt ederken Türkiye, saldırı altındaki Suriye halkını desteklemek amacıyla güvenli bir bölge sağlamak ve rejim güçlerini geri püskürtmek için operasyon başlattı. Esad rejiminin Suriyedeki etnik temizlik politikası Türkiye ve komşu ülkeleri zor bir duruma sokarken Türkiye'nin politikasını değiştirmesini de beraberinde getirdi. Bu gelişmeler, Türkiye'nin artık Suriye krizinin yükünü tek başına üstlenmeye niyetli olmadığını gösterdi. Türkiye yaklaşık olarak 4 milyon mülteciyi misafir ederken, en başından beri Avrupa ülkelerine doğru ilerlemek isteyen mültecilere de sınır kapılarını açtı.

Panelde, konuşmacılar yaşanan gelişmeleri insani ve jeopolitik açıdan ve uluslararası hukuk çerçevesinden değerlendirecekler. SETA Brüksel Koordinatörü Enes Bayraklı panelin moderatörlüğünü üstlenirken, Mehmet Güllüoğlu (T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı - AFAD), Laura Batalla Adam (Avrupa Parlamentosu Türkiye Forumu Genel Sekreteri), Başak Yavçan (TOBB ETÜ, Liège Üniversitesi Hugo Observatuarı) ve Alexandra Stiglmayer (Avrupa İstikrar Girişimi) konuşmacılar arasında yerlerini alacaklar."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal