İlçe Seçim Kurulları 5 Gün İçerisinde İstanbul'daki İtirazlarla İlgili Belgeleri Temin Edecek

YSK, AK Parti ve MHP'nin itirazlarını dikkate alarak incelenmesini istemişti. YSK'nın aldığı karar gereği ilçe seçim kurullarının 5 gün içerisinde belgeleri temin etmesi gerekiyor.

25.04.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-11:14) İlçe Seçim Kurulları 5 Gün İçerisinde İstanbul'daki İtirazlarla İlgili Belgeleri Temin Edecek

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), AK Parti'nin İstanbul'daki seçime yönelik kamu görevlisi olmayan sandık görevlileri ile kısıtlı 41 bin 132 seçmenin incelenmesi ile alakalı kararının sonrasında gözler ilçe seçim kurullarına döndü. Beş gün içerisinde çalışmaları sona ermesi lazım olan ilçe seçim kurulları, kısıtlı ve zihinsel engelli olduğu öne sürülen seçmenlerin kısıtlılıkları ile alakalı mahkeme kararlarını temin edecek, sonrasında bu kişilerin oy verip veremeyeceğini inceleyecek. Sandık kurulu başkan ve memur üyelerini gösterir listenin haricinde görevlendirme yapılıp yapılmadığına bakılacak. Sonrasında YSK, İstanbul ile alakalı son kararı açıklayacak.

ÇALIŞMAYA BAŞLADI

YSK, AK Parti ve MHP'nin olağanüstü itirazlarını görüşürken, İstanbul'daki bütün ilçe seçim kurullarında önceki gün verilen ara kararlar gereğince çalışmalar başladı. YSK, önceki gün 41 bin 132 seçmen ile memur olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin araştırılmasına karar verdi. Beş gün içinde çalışmayı bitirip YSK'ya vermesi gereken ilçe seçim kurulları yapacağı çalışma şöyle:

TUTANAK ALTINA ALINACAK

AK Parti itiraz dilekçesinde 2 bin 732 kısıtlı seçmenin oy verdiğini iddia etti. İlçe seçim kurulları öncelikle, belirlenen kısıtlı seçmenin seçmen listesinde olup olmadığına bakacak. Listede olanları belirleyecek ve tutanak altına alacak. Gene oy verdiği belirlenenlerin, kısıtlılıkları ile alakalı 31 Mart 2019 ve bu tarihten önce kesinleşmiş mahkeme kararı alakalı mahkemeden temin edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal