İlahiyatçı Yazar Mürşit Kavurmacı Ölü Bulundu! Mürşit Kavurmacı Kimdir?

Bursa'nın ileri gelen isimlerinden olan ilahiyatçı yazar, Türk Musikisi sanatçısı Mürşit Kavurmacı ölü bulundu.

27.05.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-11:33) İlahiyatçı Yazar Mürşit Kavurmacı Ölü Bulundu! Mürşit Kavurmacı Kimdir?

Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’nden, Kurşunlu Mahallesi yönüne gidişte Çamlıbel yönüne doğru evinden yürüyüşe çıktığı söylenen Mürşit Kavurmacı,denizde ölü bulundu.

İlahiyatçı ünlü yazarın cansız bedeni, evinin 20 metre ilerisindeki kayalıkların dibinde suyun içerisinde görüldü.  Kavurmacı’nın cesedi, Cumhuriyet Savcısı’nın kontrolünün ardından otopsi için Adli Tıp morguna sevk edildi. Bölgede inceleme yapan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Bursa'da tanınmış bir isim olan Kavurmacı, sosyal medyadaki son paylaşımda "Rahman yücedir." ifadesini kullanmış, oğlunun askerde olduğunu ve bayramda oğlunun hasretini çektiğini yine sosyal medya üzerineden açıklamıştı.

Kavurmacı, söz konusu paylaşımında, "Bayramda asker oğlumun hasreti vardı. Oğlum Alperen’in Manisa’daki yemin törenine tedbir gereği gidemedik. Onu göremeden doğrudan Şırnak Uludere’ye dağıtım yapıldı. O şimdi hala karantinada ve 70 günlük asker." bilgisini aktardı.

MÜRŞİT KAVURMACI KİMDİR?
Ünlü Mevlithan Mustafa Kavurmacı’nın oğlu olan Mürşit Kavurmacı, ilahiyat fakültesini bitirdi. Ardından imam hatiplik, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği görevlerini de üstlenen Mürşit Kavurmacı, tasavvuf musikisiyle ilgiliydi. Kavurmacı, ilahiyat fakültesinden mezun olduktan sonra Bursa Konservatuarı’nda ders almış, 2000 yılında kurduğu tasavvuf musikisi korosu ile birlikte çalışıyordu. "Aşığım Cemaline" ve "Vakfı Seher" adlı albümleri de bulunan Kavurmacı, "Hayatın Pusulası" adlı bir de kitap kaleme almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal