İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu: Ayasofya'nın Camiye Çevrilmesi Kur'an'a Aykırıdır

Kader inancını inkar eden, Hz. Adem'in babası vardı diyen, Peygamberimizi İslam'ın dışında tutan ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu bu defa da Ayasofya'nın camiye çevrilmesine "Kur'an'a aykırı" dedi.

18.02.2022-12:31 - (Son Güncelleme: 18.02.2022-13:28)

Ehl-i Sünnet dışı fikirleriyle farklı bir inancı temsil eden İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu Alman medya kuruluşu DW Türkçe'de Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı. 

İslamoğlu, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi ve fetih kavramlarını Alman Deutsche Welle zihniyetinde olması gerektiği şekliyle yorumladı. 

KUR'AN'IN KABUL ETMEDİĞİ BİR EYLEM 

Ayasofya'nın camiye çevrilmesinin Kur'an'a aykırı olduğunu söyleyen İslamoğlu: "Kur'an’ın kabul etmediği bir eylemdir." ifadelerinde bulundu. 


FETİH ASLINDA BİR İNSAN YÜREĞİNİN FETHEDİLMESİDİR. KILIÇLA HUTBEYE ÇIKMALAR BUNLAR FETİH FALAN DEĞİL 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya Camii'nin hutbesine kılıçla çıkmasına değinen İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu: "Bugün Fetih Suresi'ni okuyorlar İstanbul’un alınışında. Ne kadar cehalet var görüyor musunuz, farkında mısınız? Dolayısıyla kılıçla hutbeye çıkmalar falan fetih bu değil. Fetih aslında bir insan yüreğinin fethedilmesidir. İki insan yüreğinin buluşmasıdır." ifadelerini kullandı. 

DAHA ÖNCE AYASOFYA'NIN CAMİYE ÇEVRİLMESİ EGEMENLİK HAKKIDIR DEMİŞTİ 

İslamoğlu yıllar önce kendisine yöneltilen Ayasofya sorusuna ise "Bir şehir kılıçla fetholunursa şehrin en büyük mabedi İslam mabedine çevrilir, bu egemenlik hakkıdır." ifadeleri ile yanıt vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal