İlaçlara yeni düzenleme: SGK geri ödeme listesine 47 ilacı daha ekledi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim, 11’i yabancı üretim olmak üzere toplam 47 ilacın daha geri ödeme listesine alındığının bilgisini paylaştı. Burada en dikkat çeken ilaç ise 3 kanser ilacının da listeye alınmış olması. İşte detaylar…

19.03.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:05) İlaçlara yeni düzenleme: SGK geri ödeme listesine 47 ilacı daha ekledi!

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabı X’de yaptığı paylaşımda, SGK'nın geri ödeme listesine alınan ilaçlara ilişkin bilgileri paylaştı.

Bakan Işıkhan'dan açıklama!

İlaçların hastalara şifa olması temennisinde bulunan Işıkhan, şu ifadelere yer verdi: "Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 36’sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldık.’’

Hangi ilaçlar geri ödeme listesine alındı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim, 11’i yabancı üretim olmak üzere toplam 47 ilacın daha geri ödeme listesine alındığının bilgisini paylaştı.

Işıkhan, geri ödeme listesine alınan ilaçlar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunarak, 47 ilaç içerisinde 3 kanser, 3 multipl skleroz (MS), 1 immünosupresan, 7 antibiyotik, 6 kan ürünü ve 3 diyabet ilacının da bulunduğunu kaydetti.

5 iş günü sonra yürürlüğe girilecek!

Merak edilen diğer nokta ise, SGK'nın geri ödeme listesine alınan ilaçlara ilişkin internet sitesinden yaptığı duyuruda da düzenlemelerin 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği aktarıldı.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal