İlaçlama Yapılmazsa Olacağı Bu: İstanbul’u Sivrisinek Belası Sardı!

Son günlerde İstanbul’u etkisi altına alan sivrisinekler giderek çoğalınca vatandaşlar isyan etmeye başladı. Isırmasıyla vücutta yaralar açan sivrisinekler için harekete geçilmemesi ise pes artık dedirtti.

10.07.2021-16:24 - (Son Güncelleme: 10.07.2021-16:41) İlaçlama Yapılmazsa Olacağı Bu: İstanbul’u Sivrisinek Belası Sardı!

Sivrisinek belası İstanbul'da git gide kendini daha çok göstermeye başladı. Isırdığı zaman vücutlarda rahatsız edecek derecede yaraya neden olan sivrisinekler vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Birçok ilçe gibi Avcılar ilçesinin Yeşilkent Mahallesi’nden sonra da, Sarıyer’e bağlı Ferahevler Mahallesi’de sivrisinek istilası görülmeye başladı. Sivrisineklerin özellikle çocukları ısırmaları ile acıyan yaralanmalara sebep olmaları mahalle sakinlerinin çileden çıkmasına sebep verdi. Bununla beraber İstanbul’da oturan vatandaşlar ilaçlama çalışmalarının yetersiz olduğunu dile getirerek bu durumdan şikayetçi olduklarını söyleyerek ara sokak ve parklarda ilaçlama yapılaması gerektiği duyurusu yaptı. Sivrisineklerin yoğun olduğu yerlerde oturan bölge sakinleri, evlerinin camlarına sineklik takarak gerekli tedbirleri almayı denedi. 

'İKİ DAKİKA DURAMIYORUZ, AŞIRI DERECEDE SİVRİSİNEK VAR'

Diğer yandan 30 yıldır Ferahevler Mahallesi'nde ikamet ettiğini söyleyen Bülent Demirci adlı bir vatandaş mezarlıklara dua etmeye bile gidemiyoruz her yeri sarmış durumda olduklarını sile getirerek, ‘İlaçlama yapılıyor ama yeterli olduğunu sanmıyorum ya da ilaçlamanın çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Çocuklarda özellikle izleri falan görebiliyoruz. Çok rahatsız edici oluyor. Benim de 3 tane çocuğum var. Mezarlıklarımızda dua etmeye gitsek iki dakika duramıyoruz, aşırı derecede sivrisinek var. Heralde kimsenin aklına gelmiyor kimsenin orayı ilaçlamak. Çocuklarımız var ve sivrisinek deyip geçmemek lazım, bulaşıcı hastalık da olabilir. Çocuklarımızda kaşınmaktan dolayı yara ve iltihaplanma da oluyor’ ifadelerini kullandı. Bir başka mağdur vatandaş ise daha fazla ilaçlamanın olmasını ve parklar ile çıkmaz sokakların da ilaçlanması talebinde bulundu.

'DEĞİŞİK BİR SİNEK, DİĞERLERİNE BENZEMİYOR'

Diğer yandan mahalle sakinlerinden Ahmet Sarıkaya da bu sineklerin özellikle değişik olduklarını vurgulayarak “Sarıyer bölgesi yeşil olduğu için genelde oluyor. İlaçlama yapılıyor ama yetersiz kalıyor. Değişik bir sinek, diğerlerine benzemiyor’ şeklinde konuştu. 

'İLAÇSIZ BAHÇEYE İNEMİYORUZ'

En çok çocukları ısırması ile onları deli eden sivrisinekler 9 yaşındaki mağdur olmuş çocuğun çileden çıkmasına da neden oldu. Küçük çocuk ‘Bizim bahçede sinek dolu. Herhalde yuva yapıyorlar. Isırınca bir hafta falan geçmiyor izleri. İlaçsız bahçeye inemiyoruz. Değişik bir sinek’ ifadelerini kullandı. 

İBB SMS YOLU İLE UYARDI 

Bununla beraber son zamanlarda insanları sıkıntıya sokan sivrisinek istilasına karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gerekli önlemleri almayıp topu vatandaşın üzerine bıraktı. Cep telefonlarına gönderdiği SMS ile uyarılarda bulunup yapılması gerekenleri söyledi. İBB tarafından gelen  mesajda, bilgilendirme bırakarak 'Değerli İstanbullular, belediyemiz, göl, dere gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Bidon, havuzlar ve saksı altlığı gibi su birikebilen alanlar sivrisinekler için iyi bir üreme kaynağıdır. Bir bardak suda çevreyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep birlikte mücadele edelim' şeklinde yazıldı. Bunun dışında mesajın sonunda bir de bir animasyon filmi linki paylaşıldı. Animasyon filminde, sivrisineklerin üreme alanları gösterildi. Öte yandan 'Sivrisineklerin üreme alanlarının yüzde 80'i insan eliyle oluşur' gibi bilgilere yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal