İkramiyede 34 Bin Lira Artış! Memurlar Ve Emekliler İçin Geçerli Olacak

Milyonlarca memur için önem taşıyan 3600 ek gösterge ilk olarak toplu sözleşme anlaşma metnine girmiş oldu.

09.09.2021-09:10 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-09:26) İkramiyede 34 Bin Lira Artış! Memurlar Ve Emekliler İçin Geçerli Olacak

3600 ek gösterge toplu sözleşme anlaşma metnine dahil oldu. Maaş ve ikramiyeler yapılacak olan artışın düzenlemesi Meclis tarafından netliğe kavuşturulacak. Düzenleme memurların yanında, emeklilerin aylığını da etkileyecek.

EK GÖSTERGE NETLİĞE KAVUŞTU

Toplu sözleşme görüşmeleri ile birlikte ek gösterge mevzusu da netliğe kavuştu. Ek gösterge yazılı olarak vaade dönmüş oldu. Meslek gruplarının da belli olacağı hususlar dahil olmak üzere konular Meclis kısmında netliğe kavuşacak. Bundan önce yapılan çalışmalar esnasında; öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri olacak şekilde 4 meslek grubu gündeme alınmıştı. Statüye göre belirlendiği takdirde eğitim durumuna bakılmaksızın; lise mezunu polis, hemşire, din görevlileri de 3600 ek göstergeden faydalanacak. Eğitime bakıldığı takdirde, ek göstergeden yalnızca 4 yıllık üniversite ile yüksek lisans mezunları faydalanabilecek. Ek gösterge düzenlemesiyle birlikte;  memur maaşları, emeklilik ikramiyeleri ile emekli maaşlarına pozitif olarak etki edecek. Ek göstergeden mevcut durumdaki emekliler de faydalanabilecek.

İKRAMİYE 34 BİN TL ARTTI

Ek gösterge 2200'den 3600'e çıktığında, 30 yıllık hizmeti olan bir öğretmen, polis, hemşire için ikramiye 34 bin lira artış gösterecek. Düzenlemenin ardından emeklilerden dul ve yetim olanlar da faydalanabilecek. Mevcutta yaklaşık 4 bin 300 lira aylık maş almakta olan bir öğretmen ile polisin gelirleri 950 lira artmış olacak ve toplamda 5 bin 250 liraya yükselecek.

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞAN DAHA FAZLA ÜCRET ALACAK

Ek gösterge cetvelinin revize edilmesi ile zor şartlarda çalışan personelin de daha fazla ücret alması sağlanabilecek. Ek gösterge düzenlemesindeki beklenti sebebiyle 65 yaş sınırını doldurmamış olan binlerce memur emeklilik dilekçesini bekletmeye devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal