İkinci tur memur ve asgari zammını etkileyecek mi? Detaylar belli olmaya başladı

Seçimlerin ikin tura kalması ile beraber, memur ve asgari ücret zamları yeniden gündeme geldi. 14 Mayıs önce yüzde 30 artışın yaşanması ve asgarinin 11 bin TL olması planlanırken, 28 Mayıs seçimleri ile memur ve asgari zammının eşitlenmesi konuşulmaya başlandı. İşte detaylar…

17.05.2023-12:27 - (Son Güncelleme: 17.05.2023-12:38)

Türkiye Yüzyılı seçimlerinde Başkan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun yüzde 50 oyun altında kalması ile ikinci tura kaldı. 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan ikinci tur öncesi memur ve asgari ücretin zamları yeniden gündeme geldi. 

İnternethaber’de yer alan habere göre; Asgari ücretteki beklentilerin seçim öncesi yüzde 30 artışla 11 bin TL olarak konuşulmaya başlanmasının ardından, seçimin ikinci tura kalması ile beraber asgarinin memur maaşı ile eşitlenmesi öngörülmeye başlandı. 

İkinci tur asgari ücreti etkiler mi? 

Yapılan değerlendirmede “İkinci tur öncesi ön görülen asgari ve memur maaşı zam oranlarının eşitlenmesi durumunda ise asgari ücretin 12 bin 500 TL olması bekleniyor. 

SSK ve BAĞKUR emeklileri ne kadar alır?

Bu yeni durum SSK ve Bağkur emeklileri için de bir beklenti oluşturdu. Memur ve kamu işçilerine verilen yüzde 45’lik zammın emeklilere de yansıtılacağı kanaatindeyiz.

En düşük emekli maaşına ne kadar artış yapılır?

7500 TL’lik en düşük asgari emekli maaşının ise 10 bin TL seviyesi civarına yükselebileceği kanaatindeyiz. Bu rakam bizler için sürpriz olmaz” ifadelerine yer verildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal