İkinci Kadir Şeker olayında flaş gelişme! İlk duruşma görüldü

Eskişehir'de sokakta kavga ettiği eşini ve kızını bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir A'nın bıçakla yara aldığı olaya yönelik ilk duruşma görülmüştür. İşte ikinci Kadir Şeker olayı haberin detaylarında...

18.05.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-14:21) İkinci Kadir Şeker olayında flaş gelişme! İlk duruşma görüldü

Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde Afganistan uyruklu olan Abdulkadir A. (62) ile eşi Shahnaz N. (47) ve kızı Nasım Gol A. (32) arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesiyle birlikte Abdulkadir A., üzerinde taşımış olduğu bıçakla eşini ve kızını yaraladı. Yoldan geçerken olayı görerek sessiz kalmayan Tolga D. (19) ve arkadaşları kavgayı ayırmak adına ailenin yanına doğru gitti. Çıkan arbedede ise Tolga D., bıçakla Abdulkadir A.'yı yaraladı. Arkadaşı Tolga D.'ye yardım etmek adına olaya müdahale eden Hüseyin Ş. de arbedede bıçakla ayağından yaralandı. Etrafta bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri intikal etti. Yaşanan kavganın ardından yaralanan Shahnaz N. ve Abdulkadir A. ile kızları Nasım Gol A. olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Polis ekipleri tarafından olay yerinde gözaltına alınan Tolga D. de emniyetteki sorgusunun sonrasında adliyeye sevk edilmiştir. Çıkarılmış olduğu sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklanan Tolga D. cezaevine gönderildi. Tolga D. avukatının itirazı üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, şüpheli Abdulkadir A. ise 6 gün sonra tedavisinin tamamlanmasından sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. 


Afgan sanığa 22 yıla kadar hapis istemi 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklu olan sanık Abdulkadir A. ve tutuksuz yargılanan Tolga D. hakkında ise hazırlanmış olan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmiştir. Yer alan iddianamede sanık olan Abdulkadir A. hakkında ise kızı Nasım Gol A'yı ve kavga sırasında kendisini engelleme girişiminde bulunan Hüseyin Ş.'yi bıçakla kasten yaralamaktan 8 aydan 2 yıla kadar, eşi Shahnaz N'ye ilişkin ‘kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmiştir. Kavgayı ayırmak isterken Abdulkadir A.'yı bıçakla yaraladığı iddia edilen Tolga D. hakkında da ‘kasten yaralama' suçundan 4 yıl hapis cezası talep edilmiştir. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık olan Abdulkadir A., tutuksuz sanıklar Tolga D., Hüseyin Ş. ve Şükrü T. mahkeme salonuna geldi. Müştekiler Shahnaz N. ve Nasım Gol A. ise duruşmaya katılmadı. 

''Abdulkadir'i öldürmek ya da yaralamak gibi bir kastım yoktu''

Mahkemedeki savunmasında ise arkadaşlarıyla gördüğü kavgayı başka şekilde ayıramayacaklarını ifade eden sanık Tolga D., “Tramvayla mahalleme dönüyordum. Hüseyin, Şükrü ve Ali beni durağın orada bekliyorlardı. Buluşup birlikte yürürken arkamızdan kadın çığlık sesleri duyduk. Dönüp baktığımızda bir adam iki kadını bıçaklıyordu. Hüseyin oraya doğru koştu ve adama tekme attı. Boğuşurlarken Hüseyin şahsın elindeki bıçakla ayağından yaralandı. Ben de kavgayı ayırmaya çalıştım. Şahıs bıçağı bana savurdu ve bıçak montumu yırttı fakat yaralanmadım. Daha sonra yanımdaki bıçağı çıkararak bir kere savurdum. Şahsın vücuduna gelip gelmediğini görmedim. Arkadaşım Hüseyin yerdeydi. Olay başında Hüseyin tekme atmıştı. Onun dışında benden başka vuran olmadı. Bizim başka şekilde şahsı etkisiz hale getirme şansımız yoktu. Ben bıçak savurduktan sonra Abdulkadir kaçmaya başladı. Biz onu 20-30 metre takip ettik, çünkü kadınların ikisi de yaralıydı. Şahsın kaçmasını engelleyip polise teslim etmek istedik. Şahıs bir markete saklandı, elinde bıçak vardı, biz markete girmedik. Polisi ve 112'yi ben aradım. Abdulkadir'i öldürmek ya da yaralamak gibi bir kastım yoktu” diye söyledi. 

Eşini ve kızını bıçakladığını kabul etti 

Savunmasında olayı açıklayan Abdulkadir A. da eşini ve kızını bıçakladığını kabul ettiğini dile getirerek , “Eşim ve kızım bazı konularda bana yalan söylediler. Dışarıya az çıkmalarını istiyordum fakat beni dinlemiyorlardı. Bu sebeple tartışma yaşadık. Tartışma esnasında Shahnaz'a bir kez bıçakla vurdum. Öldürme kastım yoktu. Kızım da eşimin yanındaydı, ona da bıçakla vurmuş bulundum. Daha sonra 4 kişi gelip bana saldırdılar. Birisi beni bıçakladı. 4 kişi bir taraftan, 4 kişi diğer taraftan saldırdı. Net hatırlamıyorum. Yere düştüm, sonra olay yerinden kaçarak bir markete saklandım. Kızımı ve eşimi bıçakladığımı kabul ediyorum fakat Hüseyin'i bıçakladığımı kabul etmiyorum” dedi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal