İkinci el araç alacakları ilgilendiriyor: Fiyatların değişeceği tarih belli oldu

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemlerin ardından geçen 1 ayda ikinci el araçlarda fiyatlar gerilemeye başladı. Uzmanlar düzenlemenin etkilerinin Eylül ayından itibaren sona ereceğini ve fiyatların artabileceğini belirtiyor.

14.08.2023-11:04 - (Son Güncelleme: 14.08.2023-17:15)

Otomobil sektöründe bakanlığın attığı adımların üzerinden bir aylık bir süre geçti. Geçen sürede talepte azalma yaşanırken fiyatlar düşüşe geçti.

Öte yandan ilan sitelerinde satılamayan poşeti üzerinde araçların artık oto pazarlarında satışa çıktığına yönelik birçok konu gündeme getirildi.

İkinci elde düşüş yok

Hürriyet'in görüştüğü uzmanlara göre satıcılar da uzmanlar da mevcut piyasa koşullarında bunu pek mümkün görmüyor.

İkinci El Otomobil

Yatay seyirden sonra yeniden artışa geçebileceği beklentisi hakim

Piyasadaki genel görüş, ikinci el araçta fiyatların tıpkı geçen sene olduğu gibi bir süre durağanlaştıktan sonra yeniden artacağı yönünde. Bu noktada Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemler kapsamında sıfır fiyatının üzerine çıkan ikinci el otomobillerde fiyatların dengeleneceğinin altı çiziliyor.

Bunun dışında fiyatlarda belirgin bir düşüş beklenmiyor. İkinci el fiyatlarını belirleyen en temel unsur ise döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak sıfır otomobil fiyatlarının artması ve bu artışın Ikinci El Otomobil piyasasına yansıması.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal