13.08.2021-09:56 (Son Güncelleme:13.08.2021-15:18)


1

Öte yandan UBS Global Wealth Management'ın baş yatırım sorumlusu Dominic Schnider, gerçek getirilerin 'daha az olumsuz olacağı' ve bunun altın için daha fazla olumsuzluk anlamına geleceği öngörüsünde. Dominic Schnider, Çarşamba günü CNBC'ye vermiş olduğu demeçte, altın borsasında işlem gören fonlar ve vadeli işlem piyasalarından çıkışlar beklediğini ifade etti.



2

Reel getiri arttığında, altın fiyatları düşer ve bunun tersi de geçerlidir. Böyle bir senaryoda, getiri sağlamayan bir varlık olan altını elde tutmanın fırsat maliyeti, yatırımcılar getiri sağlayan varlıklardan kazanacakları faizden vazgeçtiği için daha yüksektir. UBS Global Wealth Management’ın baş yatırım sorumlusu Dominic Schnider şu şekilde açıklama yaptı:



3

'Bence biraz daha fazla çıkış göreceksiniz. Bir noktada 20 milyon onsun ETF ve vadeli işlem piyasasından ayrıldığını görürsek şaşırmam. Bu, daha fazla olumsuzluk anlamına geliyor, işte o zaman insanlara pozisyonlarını taktiksel olarak korumalarını ya da en azından yukarı yönlü satmalarını ve biraz getiri almalarını söylüyoruz.'



4

Reel getiri altın fiyatları ilişkisi konusunda Commonwealth Bank of Emtia analisti Vivek Dhar’ın görüşü ise şu şekilde:



5

'Güçlü bir ABD doları, 10 ABD doları [yıllık] reel getirilerinde kademeli bir artışla birleştiğinde, altın fiyatlarının daha düşük bir eğilim göstermesi gerektiğini gösteriyor.'



6

Vivek Dhar altının 2022′nin ilk çeyreğine kadar ons başına 1.700 dolara düşeceğini öngörürken, Dominic Schnider, altının ons başına 1.600 dolar veya altına düşebileceğini tahmin ediyor.



7

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR