İki ülke savaşın eşiğine geldi: Çok sayıda savaş uçağı sınırı geçti

Çin’e ait 37 askeri savaş uçağının Tayvan hava sahasını geçtiği öğrenildi. Tayvan’dan yapılan açıklamaya göre Çin savaş uçaklarının ihlaline karşı hava savunma sistemleri devreye girdi.

08.06.2023-11:18 - (Son Güncelleme: 08.06.2023-17:45)

Çin ile Tayvan arasındaki gerilim giderek geri dönülemez bir hale bürünüyor. Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’e ait Shenyang J-11, Shenyang J-16 savaş uçakları ile Xian H-6 bombardıman uçağının aralarında bulunduğu 37 savaş uçağının ülkenin Hava Savunma Tanımlama Sahası’na (ADIZ) girdi.

Hava savunma sistemleri devrede

İHA’daki habere göre; Açıklamada, Çin uçaklarının bir kısmının Tayvan’ın güneydoğusunda uçtuğu daha sonra “hava gözetleme ve denizcilik eğitimleri” amacıyla Pasifik’in batısına geçtiği aktarıldı. Tayvan’ın ise durumu takip etmek üzere bölgeye gemi ve uçaklrını gönderdiği, hava savunma sistemlerini devreye soktuğu ifade edildi.

Çin Savaş Uçakları Tayvan

Çin Savunma Bakanlığı tarafından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Uluslararası hukukta tanımı bulunmayan ve hava sahasından farklı olan Hava Savunma ve Tanımlama Sahası (ADIZ), ülkeler tarafından tek taraflı olarak ilan ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal