İki ülke krizin eşiğinde: Sınır kapısı kapatıldı

Letonya’dan yapılan açıklamada Belarus sınırındaki Silene Kapısı’nın yasa dışı geçişlerin artması sebebiyle kapatıldığı duyuruldu.

19.09.2023-16:39 - (Son Güncelleme: 19.09.2023-17:58)

Letonya-Belarus sınırındaki Silene Kapısı'nın, sınır bütünlüğü ile güvenliğini sağlamak ve yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla kapatıldığı ifade edildi. Yük taşımacılığı ve insani durumlar nedeniyle gerçekleşecek yolculukların ise Paterniki Sınır Kapısı'ndan devam edeceği bildirildi.

Sınır kapısı kapatıldı

AA’da yer alan habere göre; Letonya Kamu Yayıncılığının (LSM) haberinde, söz konusu kararın, bugün Bakanlar Kurulu tarafından alındığı belirtildi.

Letonya Belarus SInırı

Letonya-Belarus sınırındaki Silene Kapısı'nın, sınır bütünlüğü ile güvenliğini sağlamak ve yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla kapatıldığı ifade edildi.

Yük taşımacılığı ve insani durumlar nedeniyle gerçekleşecek yolculukların ise Paterniki Sınır Kapısı'ndan devam edeceği bildirildi.

LSM'nin paylaştığı verilere göre, son 6 günde Letonya Sınır Muhafaza görevlileri, 894 kişinin Letonya-Belarus sınırını yasa dışı yollardan geçme girişimini engelledi.

Eylülde, şu ana kadar sınırı yasa dışı yollardan geçmeye yönelik 1773 girişim engellendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal