İki ülke arasında tansiyon tavan yaptı: Son derece düşmanca bir karar

Rusya ile Ermenistan arasında yaşanan Roma Statüsü gerilimi artıyor. Ermenistan'da Parlamentonun ilgili komisyonu, UCM'nin kurucu anlaşması olan Roma Statüsü'nün onaylanması konusunda olumlu görüş bildirmesi Kremlin tarafından tepkiyle karşılandı. İşte detaylar…

28.09.2023-16:15 - (Son Güncelleme: 28.09.2023-16:15)

Ermenistan parlamentosunun UCM'nin kurucu anlaşması olan Roma Statüsü'nün onaylanması konusunda olumlu görüş bildirmesi Rusya tarafından tepki gördü.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov söz konusu adıma "son derece düşmanca bir karar" diyerek tepki gösterdi.

Son derece düşmanca bir karar

AA’nın yer verdiği habere göre; Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Ermenistan'ın, Rusya'nın Roma Statüsü'ne taraf olmadığını "iyi bildiğini" söyledi.

Rusya Ermenistan

Ermenistan'ın, UCM tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutuklanmasına yönelik aldığı kararın da farkında olduğuna işaret eden Peskov, "(Ermenistan'ın Roma Statüsü kararı) Bu bize yönelik son derece düşmanca bir karar. Onaylayabileceğimiz bir durum değil." dedi.

Rusya ile Ermenistan arasındaki ilişkiler son dönemde gerginleşirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı da son olarak "dost olmayan" adımlar attığı gerekçesiyle Ermenistan'a nota vermişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal