İki ülke arasında gerilim artıyor: Vizeler askıya alındı

Kanada’nın ayrılıkçı Sih örgütü Halistan Kurtuluş Gücü (KLF) lideri Hardeep Singh Nijjar’ın Vancouver’da öldürülmesinin sorumlusu olarak Hindistan’ı göstermesi iki ülke arasındaki gerilimi artırdı.

22.09.2023-10:07 - (Son Güncelleme: 22.09.2023-17:23) İki ülke arasında gerilim artıyor: Vizeler askıya alındı

Kanada ile Hindistan arasında ayrılıkçı Sih örgütü Halistan Kurtuluş Gücü (KLF) lideri Hardeep Singh Nijjar’ın Vancouver’da öldürülmesiyle başlayan gerilim artıyor.

Yeni Delhi yönetiminin, bu kez de Kanada vatandaşlarına verilen vizeleri askıya aldığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, Hindistan’ın Kanada’daki konsolosluklarındaki personeline yönelik güvenlik tehditleri nedeniyle Kanada vatandaşlarına vize hizmetlerini askıya aldığını duyurdu. Bagchi, yurtdışında yaşayan Kanada vatandaşlarının da geçici vize kısıtlamalarıyla karşılaşacağını söyledi.

Kanada Hindistan Gerilim

Vizeler askıya alındı

Kanada’nın Hintlilere vize verme şekli konusunda “ayrımcılık” yapıldığını öne süren Bagchi, Hindistan’daki Kanadalı diplomatların sayısını “azaltmak” istediklerini de açıkladı. Sözcü, bu isteğin ardında, “Kanadalı diplomatların Yeni Delhi’nin iç işlerine müdahalesi” olduğunu ifade etti. Bagchi, Yeni Delhi’nin Kanada’dan 20’den fazla kişinin iadesini istediğini de bildirdi.

Hindistan, Sih ayrılıkçıları da dahil olmak üzere Kanada’da yaşayan çok sayıda kişiyi “terörist” olarak tanımlarken, bu kişileri ülkede yargılamaya çalışıyor. Kanada ve Hindistan arasında 1987’den beri suçluların iadesi anlaşması bulunuyor. (Milliyet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal