İki haftalık tatil başlıyor: Milyonlarca öğrenci için karne günü

Milyonlarca öğrencinin beklediği iki haftalık ara tatil başlıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün öğrencilerin karne almasıyla bitiyor.

20.01.2023-10:06 - (Son Güncelleme: 20.01.2023-17:41) İki haftalık tatil başlıyor: Milyonlarca öğrenci için karne günü

19 milyon öğrenci için iki haftalık tatil bugün başlayacak. İlk ve orta öğretim kurumlarımdaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 2022 -2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün karne almalarıyla bitiyor.

İlk kez 'kış okulları' hayata geçiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl düzenlediği yaz okulu kapsamını genişletiyor. Bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurs açacak. Bu kapsamda ilk kez “kış” döneminde de ücretsiz kurslar uygulanacak. Kurslar, öğrencilerin bugün karne almasıyla birlikte başlayacak

Yarıyıl tatilinde eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar, "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda açılacak. Öğrenciler ve öğretmenler, bulundukları illerde açılan kurslardan yararlanabilecek.

Okullar tatil

Karneden sonra dijital materyaller kullanıma açılacak

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleri için yarıyıl tatiline özel 5 ayrı dijital materyal de ilk kez öğrencilerin kullanımında olacak. MEB, yeni dijital eğitim materyallerini, bugünden itibaren karne alan öğrenciler için resmi internet sitesinden kullanıma sunacak.

MEB, yarıyıl tarihinde düzenlenecek lise kademesine yönelik kurslarda, yenilikçi yaklaşımlar olan yani matematik programını da ilk kez hazırladı. Bu kademeye yönelik kurslarda öğrenciler, şifre biliminin temellerini öğrenecekleri etkinliklerle kendi şifre algoritmalarını oluşturacak. "Verilerin serüveni" başlıklı etkinliklerde ise öğrencilerin veriyi toplayıp analiz edecekleri ve çıkarımda bulunacakları içerikler hazırlandı.

Bakanlık, kurslarda uygulanacak yeni matematik dersin uygulanması için gerekli materyalleri internet sitesinde duyurdu 

BİLSEM'lerde 55 farklı atölye kurulacak

Tatil sırasında bilim ve sanat kursları, 2 ve 12.sınıf aralığındaki tüm öğrenciler açık olacak, Robotik, yapay zeka, yazılım geliştirme, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, bilimsel araştırma teknikleri, akıl oyunları gibi alanlarda 55 farklı atölye, Türkiye'nin farklı bölgelerinde öğrencilerle buluşturulacak

Yaklaşık 19 milyon öğrencinin karne alacağı iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat'ta başlayacak 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal