İİT'den Cammu Keşmir İçin 'Barışçıl Çözüm' Çağrısı

İslam İş Birliği Teşkilatı’ndan direnişçiler ve paramiliter güçler arasında çatışmaların yaşandığı Cammu Keşmir için barışçıl çözüm çağrısında bulundu.

23.06.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-14:36) İİT'den Cammu Keşmir İçin 'Barışçıl Çözüm' Çağrısı

İslam İş Birliği Teşkilatı Cammu Keşmir Temas Grubu’nun online düzenlenen toplantısına Türkiye, Azerbaycan, Nijer, Pakistan ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları katılım gösterdi.

Toplantının sona ermesi sonrası Cammu Keşmir Temas Grubu’nun yaptığı yazılı açıklamada, Cammu Keşmir konusu için barışçıl bir çözüm bulunması çağrısında bulunuldu. Ayrıca Teşkilatın Cammu Keşmir halkını verdiği desteğin altı çizildi.

Yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, Hindistan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarına riayet etmesini sağlama ve Cammur Keşmir’deki tansiyonu düşürmek için müzakere çağrısında bulunuldu.

Bölge halkına yönelik operasyonlara bir an önce son verilmesi ve temel insan haklarına saygı duyulmasının önemi vurgulanan açıklamada, Hindistan’ın bölgedeki nüfusun yapısını değiştirmemesi ve çatışmaları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarına uyarak çözmesi önerildi.

Yazılı açıklamada ayrıca İslam İş Birliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmet el-Useymin’in ifadelerine yer verildi. El-Useymin, uluslararası topluma Keşmir halkının meşru haklarının yerine getirilmesini sağlamak için çalışmalarını artırması gerektiği vurgusu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal