İhtiyaç sahiplerine e-Devlet'ten başvurarak 7.200 TL'ye varan yardım kredisi veriliyor! Geri ödemesiz destek için başvurmak yeterli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolası doğrultusunda asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zamları çözüldü. Ayrıca Aile Destek Paketi'yle 15 milyar TL'lik yardımdan 4 milyona yakın ailenin yararlanabileceği açıklanırken, hanelerin gelir durumları doğrultusunda yılda 7.200 TL'yi bulan destek ödemeleri yapılacağı da belirtildi. İşte detaylar...

19.07.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-10:20)

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 15 milyarlık 'Türkiye Aile Destek Projesi' dahilinde ödemeler ilerleyen günlerde hak sahiplerinin hesaplarında olacak.

4 milyon hanenin yararlanacağı yardımlar, hane gelirlerine göre belirlenecek. Toplam 1 yıl boyunca devam edecek destek ödemeleri hane gelirine göre 450-600 TL arasında yapılacak.

Başvurular başladı!

Yeni Aile Destek Programı ile yaşlı ya da engelli yakını olmayan ancak yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara sosyal yardım desteği verilmesi amaçlanıyor.

İhtiyaç sahiplerinin dört gözle beklediği destek paketi başvuruları 27 Haziran tarihinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. E-devleti olmayanlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya bakanlığa ait herhangi bir kuruma giderek başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

 aile destek programı

1 milyon çocuğa anakoulu desteği!

Devlet tarafından verilen sosyal yardımlardan yararlanan ailelerin çocuklarının anaokulu eğitimi alabilmeleri amacıyla MEB'le yapılan protokolle destek verilecek. Aileler yalnızca çocuklarını okula yazdıracak, eğitim desteğini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verecek.

Evde bakım yardımıyla birlikte elektrik desteği de verilecek!

Aile destek programıyla gelir dağılımı eşitliğini sağlamak amacıyla sosyo ekonomik durumu kötü olan dört bin haneye destek sağlanacak. Bu destek programının yanı sıra evde cihaza bağlı yaşayan hasta vatandaşlara da elektrik desteği veriliyor. Hükümet yaptığı yeni düzenlemeyle elektrik yardımını evde bakım yardımı alan engelli vatandaşlara da vermeye karar verdi.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal