İhtiyaç sahipleri bayrama mutlu girmek istiyor: 2024 Nisan SED yardımı ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ay gerçekleştirdiği ödemelerden Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının Nisan ayında ne zaman yatacağı sorusu ihtiyaç sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Peki 2024 Nisan SED yardımı ne zaman yatacak? İşte detaylar…

08.04.2024-12:43 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-12:43)

İhtiyaç sahiplerine her ay ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı, Nisan ayına girilmesiyle beraber merak edilen konular arasında yer aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerinin bayram öncesinde hesaplara yatırılacağını müjdesini vermişti. Peki 2024 Nisan SED yardımı ne zaman yatacak?

SED yardımı yattı mı?

Aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, pek çok ihtiyaç sahibi vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Nisan ayına ait ödemelerin 8 Nisan'da yapılacağı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini, Ramazan Bayramı öncesinde erkene alarak bugünden itibaren hesaplara aktaracaklarını belirtti.

İhtiyaç sahipleri bayrama mutlu girmek istiyor: 2024 Nisan SED yardımı ne zaman yatacak?

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitim giderlerinin desteklenmesi için SED ödemelerinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Aile temelli sosyal hizmet yaklaşımlarıyla çocukların aile içinde sıcak bir ortamda büyümesini sağlamak için çaba harcadıklarını vurgulayan Göktaş, "Ramazan Bayramı öncesinde nisan ayı SED ödemelerini erkene alıyoruz. Bu kapsamda bugünden itibaren toplamda 897,6 milyon lira tutarında destek ödemesini hesaplara yatırıyoruz." dedi.

Göktaş, çocukların aile içinde sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesinin, toplumsal değerlerin korunmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, "Çocuklarımızın milli değerlere sahip, özgüvenli, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." açıklamasında bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal