İHA’lar Arama Kurtarma Ekiplerinin Gözü Oldu

İzmir’de gerçekleşen deprem sonrası TSK’ya ait İHA’lar da havalanarak arama kurtarma çalışmalarına destek oldu ve adeta tarama ekibinin gözü oldular.

02.11.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-11:43) İHA’lar Arama Kurtarma Ekiplerinin Gözü Oldu

Marmara ve Efe bölgesinde de hissedilen 6.6 şiddetindeki İzmir depremi, pek binanın yıkılmasına sebep oldu. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarabilmek için zamana karşı bir yarış başlarken, tarama çalışmalarında teknolojik destek almak da ihmal edilmedi. Arama kurtarma köpeklerinin yanında dronelar ve uzaktan kumandalı detektörlerle enkazlarda hayatlar kurtarıldı.

KIRSAL BÖLGELERDE ENKAZ TARAMASI

Öte yandan kırsal bölgelerde ise keşif ve gözetleme yapmak şehirlerden daha zahmetli olduğu için İHA’lar bu konuda büyük avantaj sağladı. Her dakikanın önemli olduğu hayatta kalma anlarında TSK’ya ait TB2 - TC B806 Bayraktar İHA, kurtarma ekiplerinin gözü olarak köy ve yerleşim merkezlerinde enkaz taraması yaptı.

GÖREVLERİ DEVAM EDİYOR

Havadan elde ettiği verileri deprem koordinasyon merkezi ile paylaşan İHA, arama kurtarma ekiplerini de gerekli bölgelere yönlendirdi. İzmir dışındaki ilçeleri de tarayan İHA’ların keşif ve gözetleme görevlerinin devam ettiği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal