İHA ve SİHA'lardan Rahatsız Olan Rusya Panik Halinde! Vladimir Putin Kabine Toplantısı Yaptı!

Rusya artan İHA ve SİHA tehlikelerine karşı Vladimir Putin önderliğinde kabine toplantısı gerçekleştirdi.

02.11.2021-17:10 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-17:33)

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlar ile üretip dış ülkelere sattığı İHA ve SİHA'lar Rusya'da endişeye sebep oluyor. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın SİHA ve İHA almasını eleştiren Rusya Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları üzerine, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin kabine toplantısı düzenledi. Vladimir Putin toplantıda yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Hem İHA'ları kullanırken edindiğimiz kendi tecrübelerimizi hem de etrafımızda gözlemlediklerimizi analiz etmeliyiz."

RUSYA'DA KABİNE SOÇİ'DE TOPLANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi kentinde yaptığı toplantıda,  Savunma Bakanlığı ve savunma sanayisi yetkilileri ile İHA kullanımı ve teknolojilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Putin yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi; "Son yıllarda silahlı çatışmalarda İHA'ların kendisini nasıl kanıtladığını, ne kadar etkili olduğunu ve bizim için ne kadar tehlikeli olabileceğini, Suriye'de gördüklerimizi kastediyorum, yani İHA'larla yapılan terör saldırılarını çok iyi biliyoruz."

RUSYA İHA ÜRETİMİNE AĞIRLIK VERECEK

Rusya'nın gelecek yıllarda İHA üretimine ağırlık vereceğini belirten Vladimir Putin sözlerini şu şekilde sürdürdü;  "Şu anda hizmette olan iki binden fazla İHA'mız var. Yapay zeka kullanımı ve bunları kullanma deneyimimiz de dahil olmak üzere İHA'lar üzerinde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Hem İHA'ları kullanırken edindiğimiz kendi tecrübelerimizi hem de etrafımızda gözlemlediklerimizi analiz etmeliyiz." 

DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde İHA ve SİHA satışları konusunda Türkiye'yi eleştiren Rusya'ya cevap veren Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer vermişti; "Bir ülke, bizden, başka bir ülkeden almışsa o silah daha fazla Türk ya da Rus ya da Ukrayna silahı olarak anılamaz. Bir devlet bizden bunu satın alıyorsa, o daha fazla Türk ürünü değildir. Belki Türkiye'de üretilmiş olabilir ama Ukrayna'ya ait. Türkiye bununla suçlanamaz."

RUSYA BAYRAKTAR TB2'YE KARŞI NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Rusya'nın duyduğu korkuyu destekleyen açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov SİHA'lar yüzünden bölgede istikrarın azalacağını vurguladı. Peskov Bayraktar TB2 satışının Türkiye ile olan ilişkileri etkilemeyeceğini belirterek şu sözleri söyledi; "Türkiye ile özel ve iyi ilişkilerimiz var." 

TÜRKİYE-UKRAYNA ARASINDAKİ  BAYRAKTAR TB2 SATIŞLARI

Türkiye, geçtiğimiz günlerde yerli ve milli üretimi olan Bayraktar TB2 SİHA’yı Ukrayna’ya satmıştı. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada Bayraktar TB2’nin bir hedefi vurduğu açıklandı. Ukrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar TB2 SİHA kullandığını açıkladı. Yapılan açıklamada SİHA'nın güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği duyuruldu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü Bayraktar TB2 SİHA ile vurma görüntülerini paylaştı. AA'da yer alan habere göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların, obüsler kullanarak ateşkes ihlali yaptığı ve bunun sonucunda bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtildi. AGİT Özel misyonu kanalıyla konuya ilişkin nota gönderilmesine rağmen sonuç alınamadığı aktarılan açıklamada, ayrılıkçıları ateşkese zorlamak için Bayraktar TB2 SİHA'nın ilk kez kullanıldığı ifade edildi. Açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait SİHA'nın, temas hattını geçmediği ve güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği bilgisi paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal