İHA nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Son günlerde adı çok fazla kullanılan İnsansız Hava Aracı (İHA) gündemin en çok araştırılan araçların başında gelmeye başladı. Peki, herkes tarafından merak edilen İHA nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

29.03.2022-01:40 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-01:40) İHA nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Teknolojinin en önemli icatlarından bir olan İnsansız Hava Aracı (İHA) son zamanların en gözde aracı olarak gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Savaşların bir numaralı aracı olan İHA uzaktan kumanda ile kontrol edilen keşif ve saldırı uçağıdır. 

İHA nedir?

İHA nedir?

Çoğu kişi tarafından drone olarak da adlandırılan İHA, moden savaşlarda keşif ve saldırı için kullanılan uçaklardan biridir. Ana hedefi keşfeden özelliğe sahip olan İHA, uzaktan kumanda sistemi ile yönetilir. Ön tanımlı uçuş planına sahip olan İHA'ların bazıları da otomatik uçuş tanımlıdır. Olası savaş durumlarında düşmana karşı etkili bir mücadele verebilmek için İHA'nın çeşitleri kullanılır.

İHA nasıl kullanılır?

İHA nasıl kullanılır?

Hem savunma hem de savunma alanında kullanılan insansız hava araçlarının kullanımında dikkat edilmesi gerekli bazı noktalar vardır. Moden savaşlar için geliştirilen İHA'lar içinde mürettebat olmadığı için kontrolü uzaktan sağlanarak hiç durdurmadan belli bir irtifa halinde uçmaya ayarlanmışlardır.

Jet motoru ile iki zamanlı motor ile çalışan İHA'lar genel anlamda drone olarak da bilinir. 

Ekonomik anlamda insansız hava araçları diğer hava araçları içinde en uygun olanıdır. Bunların yanı sıra İHA'ların uçuş maliyetleri düşüktür. Satın alınırken bile düşük maliyete mal olan insansız hava araçları diğer araçlara nazaran havada daha fazla asılı kalır. Savunma sanayiinde çok fazla tercih edilen İHA'lar yangın söndürmede de kullanılır. Bu nedenle büyük çaplı orman yangınlarında ilk olarak İHA'lar seçilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal