İğne falı nedir, nasıl bakılır? İğne falı bakmak günah mı, büyü müdür? İğne falı gerçekmidir?

Son zamanlarda sosyal medya üzerinde gündeme gelen iğne falı popülerliğini arttırdı. İğne falı verilen fal çeşidinin ne olduğu ise araştırılmaya başlandı. 29 harfli bir dairenin etrafına yazarak iğne ile akıldan geçenlere yanıt aranmaktadır. İğne falı nedir? İğne falı gerçek mi? İğne falı günah mı? sorularının yanıtı haberimizde

21.04.2022-17:54 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-17:54) İğne falı nedir, nasıl bakılır? İğne falı bakmak günah mı, büyü müdür? İğne falı gerçekmidir?

Vatandaşların gündeminde olan iğne falı son günlerin gözde falı oldu. TikTok üzerinden yapılan iğne falının detayları merak edilmeye başlandı. İğne falı gerçek mi sorusuna ise yanıt aranmaktadır. İğne falının nasıl bakıldığına dair internette araştırmalar artarken iğne falına dair merak edilen sorular da değerli okurlarımız için haberimizde yer almaktadır

İğne falı gerçek mi?

İnsanoğlu kendi için geleceğe yönelik bilinmezleri öğrenme çabasına girerken kaderini önceden öğrenerek yolunu o yönde çizmek isteyenler oldukça fazladır. Fakat iğne falının gerçek olup olmadığına dair çelişkilerde oldukça fazladır. Normal insanlar için meçhul sayılanı anlamaya ve deşifre etmeye, böylece ona hükmetmeye çalışan bu kişilerin iddiası ne olursa olsun alanları ve yöntemleri arasındaki benzerlikten dolayı bu meslekleri ifade eden kavramlar çok defa birbiri yerine kullanılmaktadır. Meselâ Batı dillerinde fal, kehanet ve bakıcılık "divination" kelimesiyle ifade edilmektedir. Ancak yine de falcılık, kehanet, büyücülük, bakıcılık ve sihirbazlık arasında farklar vardır. Bilindiği üzere birden fazla fal çeşidi vardır. Falda kullanılan araçlar ve teknikler her birine göre farklılık gösterir.

Yıldız falı: Kişinin doğduğu gün ve saat ele alınarak o zaman ki göğün durumu, yıldızların yerleşmesi ve kişi üzerindeki etkileri belirlenerek kader hakkında yorum yapma falı olarak bilinmektedir.

iğne falı günah mı?

El falı: Avuç içindeki çizgilere bakılarak yorumlar yapılmasıyla kişinin geleceği konuşulmaktadır.

Kuş falı: Kuşların uçuşu ve hareketleri göz önünde bulundurularak geleceği okuma falıdır.

Kağıt falı: Kağıt falı iskambil ya da tarot kartlarıyla bakılan ve üzerinde bulunan şekiller ile yorumlanan fal çeşididir.

Zar falı: Taşlar ya da zarın üzerine denk gelecek sayıların yorumlanmasıdır.

Kitap falı: elli bir dilek ve niyetle bilhassa kutsal kitapları açıp bulunulan yerdeki ifadeleri yorumlama işidir.

Yukarıda belirtilen falların yanı sıra daha onlarca fal çeşidi vardır. Bazı fallar tabii bir olayı gizemli sayarak onun şifresini çözmeye çalışır ve bu tür işlemlerde çok defa fal ile kehanet birbirine karışır veya karıştırılır.

İğne falına nasıl bakılır?

Bir daire çizilerek etrafına 29 harfi yazıyoruz daha sonrasında dairenin ortasına bir damla tükürük veya kan yapıyoruz iğneye ip geçirip ortasına dik bir şekilde tutup bana evleneceğim kişinin adını ver diyoruz iyice konsantre olup iğnenin ucunu kaldırmadan ipi hafif yukarı kaldırıyoruz o da harflere gidiyor.

Kişilerin sordukları sorulara göre götürülen harfler içerisinden anlamlı sözcükler çıkarılmaktadır. İğne falı kesin isim ve soyisim vermez bu nedenle gerçek mi sorularına kesin yanıt verilmemektedir.

iğne falı günah mı?

İğne falı günah mı?

Vatandaşların en merak ettiği konulardan olan iğne falı günah mı sorusuna yanıt aranmaktadır. Fal çeşidine göre değişmeyen durum nedeniyle fal bakmak ya da baktırmak islam dinine göre günahtır. Falcılara gidilerek geleceği öğrenmek isteyenler oldukça fazla olurken, falcıların şekillere göre yorum yapması sonucunda gerçeklik oranı yoktur. Denk gelmesi halinde bir kaçı tutarsa kişiler bunu falım çıktı olarak yorumlar. Geleceğe dair ileri sürülen ve ilmî verilere dayanmayan kehanetlerin, verilen bilgilerin tamamı ihtimalî bilgilerdir. Doğru veya yanlış olabilir. İnsan, İlâhi, tabiî ve beşerî kanunlar arasında bir takım sebep-sonuç münasebeti kurabilir, bir takım olayları ve gerçekleri keşfedebilir, yeni yeni icatlar yapabilir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal