İdlib'deki Saldırıyı Kim Gerçekleştirdi? İşte Anket Sonuçları!

İdlib'deki saldırının ardından kamuoyu araştırması yapan araştırma şirketi Areda Survey, katılımcılara saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini sordu. Katılımcıların yüzde 56,7'si, Rusya ve rejim güçlerinin ortak saldırısı olduğu yönünde görüş bildirdi.

05.03.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-08:49) İdlib'deki Saldırıyı Kim Gerçekleştirdi? İşte Anket Sonuçları!

İdlib'de gerçekleştirilen saldırı sonrası, gündeme saldırıyı kimin yaptığı ve Rus uçaklarının saldırıda olup olmadığı tarışması geldi. Konuyla ilgili olarak kamuyou araştırması yapan araştırma şirketi Areda Survey , katılımcılara 'Sizce İdlib'te askerimizin şehit olduğu saldırıyı kim yaptı?' sorusunu yöneltti.

28 Şubat - 3 Mart arasında gerçekleştirilen araştırmaya 2 bin 544 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 56,7'si 'Rejim güçleri ve Rusya'nın ortak saldırısıydı' derken yüzde 39,5'u 'Rusya', yüzde 3,8'i de 'rejim güçleri' cevabını verdi.

RUS UÇAĞI KULLANILDI MI?

Ayrıca katılımcılara gündeme gelen bir diğer konu olan, saldırıda Rus uçağı kullanıldı tartışması da soruldu. "Rusya'nın hava saldırısında Rus uçağı görev almadı' açıklamasına inanıyor musunuz?" şeklindeki soruya, katılımcıların yüzde 94,9'u 'hayır', yüzde 5,1'i 'evet' dedi.

TÜRKİYE RUSYA'YA GÜVENMELİ Mİ?

Öte yandan "Sizce Türkiye, Suriye konusunda Rusya'ya güvenmeli midir?" sorusuna da yüzde 95 oranında 'hayır' cevabı verildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal