İdlib'deki Saldırıdan Sonra ABD Türkiye'ye Yanaştı

İdlib'de yaşanan gelişmeler sonrası ABD'li yetkililer Türkiye yanlısı açıklamalar yaparken, bir yanda da hava desteği sağlamak için şartları zorluyor. Son olarak ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Rubio, NATO'nun Türkiye'ye hava desteği vermesi gerektiğini söyledi.

05.03.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-09:50) İdlib'deki Saldırıdan Sonra ABD Türkiye'ye Yanaştı

İdlib'de yaşanan gelişmelerin ardından ABD'nin Türkiye'ye yakınlaşması devam ediyor. Yetkililer bir bir Türkiye'ye destek açıklaması yaparken, ABD'li Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Türkiye'ye mühimmat desteği vermek için çalıştıklarını belirtti.

Son olarak ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Rusya, İdlib'deki Türk gözlem noktalarını çevreleyen Esed güçlerini geri çekmeli. NATO, Türkiye'ye hava desteği, istihbarat ve Suriyeli mültecilerle ilgilenen yardım kuruluşlarına finansal destek vermeli." dedi.


Öte yandan, Amerikan Fox News kanalına bir makale yazan Temsilciler Meclisi üyeleri Demokrat Brandon Boyle ile Cumhuriyetçi Adam Kinzinger de Rubio'nun yaptığı açıklamalara benzer bir çağrıda bulundu. Temsilciler Meclisi üyeleri, Rusya ve Esed rejiminden İdlib'de düzenledikleri saldırılara son vermesini istedi.

"İDLİB'İN ESED, İRAN VE RUSYA TARAFINDAN YOK EDİLMESİ İZLENİYOR"

Cumhuriyetçi Senatör Graham da geçtiğimiz günlerde internet sitesinden yaptığı açıklama ile "Dünya hiçbir şey yapmadan İdlib’in Esed, İran ve Rusya tarafından yok edilmesini izliyor. Şu anda uluslararası toplumun binlerce masum erkek, kadın ve çocuğu bu dehşet verici ölümden kurtarmak için İdlib’de uçuşa yasak bölge ilan etmesinin zamanı gelmiştir." ifadelerine yer verdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal