İdlib'de Sahurda Saldırı: 3 Ölü, 7 Yaralı

Esed rejimi ve İran destekli terörist grupların, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki yerleşim bölgelerine sahur vakti gerçekleştirdiği saldırılarda 3 sivil hayatını kaybetti, 7 sivil yaralandı.

15.05.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-13:53)

Suriye'de yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Beşşar Esed rejimi ordusu ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim kuvvetleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisinde Halep'in batı bölgesinde Kefer Dael köyüne sahur vaktinde havan, top ve roketle saldırı gerçekleştirdi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, köye düzenlenen saldırı neticesinde 3 sivil hayatını kaybetti, 7 sivil ise yaralandı.

İDLİB'TE SON DURUM 

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etmişti.

Türkiye ve Rusya, rejim kuvvetlerinin bu doğrultuda başlatılan ateşkes sürecini ihlal eden saldırıları karşısında söz konusu bölge için ek mutabakata varmıştı.

Rejim, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018'de Soçi'de imzalanan mutabakata karşı saldırılarını sürdürüyor.

Rejim kuvvetleri ve destekçilerinin, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 25-26 Nisan'da Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleştirilen 12. toplantı esnasında artırdığı saldırılar aynı sıklıkla devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal