İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Esed Saldırıları Devam Ediyor

Esed rejimi ve destekçilerinin, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ni hedef alan hava ve kara saldırılarında 3 sivil yaşamını yitirdi, 6 sivil de yaralandı.

01.05.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-13:58)

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçileri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları kapsamında sivil yerleşimlere yoğun hava ve kara saldırıları gerçekleştirmeyi sürdürüyor. 

Dün geceden beri aralıksız bir şekilde yapılan saldırlarda 3 sivil hayatını kaybederken 6 sivil de yaralandı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, İdlib'in güneydoğusundaki Termela, Keferin ev El Mintar köylerine, Hama'nın kuzey bölgesindeki Kifrenbude ilçesine, batı kırsalındaki El Sahır, El İnkavi, El Tüveyne, El Hamra, El Havvaş, El Havice ve El Huveyz köylerine, Halep'in batı kırsalındaki Raşidin ve Han El Asal bölgelerine sık sık hava ve kara saldırısı gerçekleştirildi.

HAMA'DAKİ SALDIRIDA 2 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Esed rejiminin dün gece Hama'nın kuzey kırsalındaki Kifrenbude ilçesine top, roket ve havan gibi silahlarla düzenlediği saldırılarda 2 sivil ölürken 2 sivil de yaralandı.

Öte yandan Halep'in batı kırsalındaki Raşidin ile Han El Asal bölgelerine gerçekleştirilen hava saldırısında da 1 sivil hayatını kaybetti, 4 sivil ise yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal