İdlib Gazisinden "Suriye'de Ne İşimiz Var?" Diyenlere Cevap

İdlib'de rejim güçlerinin saldırısı sonrası yaralanan Uzman Çavuş Zafer Ayhan, "Suriye'de ne işimiz var?" diyenlere tepki gösterdi. Ayhan açıklamasında, "Ben de TSK bünyesine katılmadan önce Suriye’de ne işimiz var diye sorguluyordum. Şimdi işin içine girince çok daha iyi anladım. Geç bile kalmışız." dedi.

03.03.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:36)

İdlib'de rejim güçlerinin hain saldırısı sonrası yaralanan askerlerimizden olan Uzman Çavuş Zafer Ayhan, Hatay Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen tedavisinin ardından memleketi Adana'nın Kozan ilçesindeki evine geldi. Ayağına platin takılan Ayhan, ev istirahatine çıkarken, şehirdeki heşehrileri sık sık geçmiş olsun ziyaretine geliyor.

İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Ayhan, yakın arkadaşlarını şehit verdiğini söyledi ve bir an önce iyileşerek Bahar Kalkanı Harekatında cephede yer almak istediğini aktardı. Rejim uçağının attığı bomba ile göçük altında kalan Ayhan, saldırı sonrası şehit olmadıkları halde haberlerde şehit olarak verilmesinin üzücü olduğunu belirtti. 

"KAÇMAK YERİNE HEP BERABER ÖLELİM DEDİK"

O sırada silah arkadaşlarını düşündüğünü aktaran Uzman Çavuş, "En kısa sürede inşallah gideceğim. Beni kurtaran bir uzman çavuşumuz vardı Bereket Gazi. İlk o yaralandı. Ona yardımcı olduk. Çantasını silahını aldık. Birkaç uçak yine bombaladı benim yardım ettiğim silah arkadaşımın beni kurtarması beni çok duygulandırdı. Kaçmak yerine hep beraber ölelim dedik. Birbirimize yardım ettik." ifadelerini kullandı. 

"KENDİ ARAMIZDA SAVAŞMAK ÇOK SAÇMA"

Operasyonun başarılı gittiğini söyleyen Ayhan, "Savaş bu illa ki şehit olacak olmasa daha iyi Kandil günü keşke bana da nasip etseydi. Acı bir durum ama mübarek günde şehit olmaları Allah'ın şanslı kulları. Dışarıda düşman var içeride kendi aramızda savaşmak çok saçma." dedi.

"GEÇ BİLE KALMIŞIZ"

Ayhan ayrıca, "Sınır güvenliğini korumak bizim işimiz. Ülkemizin bütünlüğü güvenliği için orada olmak zorundayız. Ben de TSK bünyesine katılmadan önce Suriye’de ne işimiz var diye sorguluyordum. Şimdi işin içine girince çok daha iyi anladım. Geç bile kalmışız." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal