İdil Biret Belgeseli Dijitalde

Müzik dünyasının en büyük piyano virtüözlerinden biri kabul edilen İdil Biret’in yaşamını anlatan “İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi” belgeseli ilk kez dijital erişime açılıyor.

06.05.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-12:01) İdil Biret Belgeseli Dijitalde
Türkiye'nin “harika çocuğu” İdil Biret’in yaşamını ve müzik yolculuğunu anlatan ve ilk gösterimi Nisan 2015’te 34. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilen “İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi” belgeseli ilk kez dijital erişime açılıyor.

Yönetmenliğini Eytan İpeker, yapımcılığını Yoel Meranda üstlendiği belgeselde İdil Biret’in kendi arşivinden çocukluk fotoğrafları, çocukken yazdığı mektuplar, beş yaşındayken yaptığı bestelerin orijinallerinin yanı sıra henüz 7 yaşındayken Fransız Radyosu’na verdiği röportaj, ünlü piyanist Arthur Rubinstein'ın İdil Biret'i Fransız izleyicilerine tanıttığı televizyon programının ses kayıtları ve Biret'in 70'lerde hocası Nadia Boulanger'ye Berg'in Piyano Sonatı’nı çaldığı görüntüler yer alıyor. 

Belgesele röportajlarıyla katılanlar arasında; İdil Biret’in eşi Şefik Büyükyüksel, besteci ve müzik eğitmeni Nevit Kodallı, Fransız piyanist Remy Stricker, İdil Biret'in hocası Wilhelm Kempff'in çocukları Roland ve Irene Kempff, müzik eleştirmeni ve Fransız Radyosu Yayın Direktörü Claude Samuel, “İdil Biret - Dünya Sahnelerinde Bir Türk Piyanisti” kitabının yazarı Dominique Xardel, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker İnönü ile Suna Kan’dan Filiz Ali’ye pek çok ünlü isim bulunuyor.

İdil Biret’in sanat hayatına ışık tutan “İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi” belgeselinin 34. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilen gösteriminin biletleri günler öncesinden tükenmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal