İdari izinde bankalar açık mı, işlem yapılacak mı? Çek ödemesi yapılır mı? Bayramın hangi günü bankalar açık, hangi günü kapalı?

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konu idari izin sayılan 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde bankaların açık olup olmayacağı oldu. Peki, idari izin tarihlerinde bankalar açık olacak mı? İdari izinde banka işlemleri yapılabilecek mi? İşte detaylar...

06.07.2022-13:01 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-13:01) İdari izinde bankalar açık mı, işlem yapılacak mı? Çek ödemesi yapılır mı? Bayramın hangi günü bankalar açık, hangi günü kapalı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'yla birlikte 13 ve 14 temmuz tarihlerinin de idari izin sayılmasına karar verdiklerini açıklamıştı. Tatilin uzatılmasıyla birlikte vatandaş idari izin günlerinde bankaların açık olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki, 13-14 Temmuz'da bankalar açık olacak mı? İdari izin günlerinde bankalar hizmet verecek mi? Detayları sizler için araştırdık.

Kurban Bayramı hangi tarihte?

Bu yıl Kurban Bayramı arefesi 8 Temmuz'a denk geliyor. Bayramın ilk günü 9 Temmuz Cumartesi olurken, son günü de 12 Temmuz'a denk gelecek. Bayramdan sonraki 13 ve 14 Temmuz idari izin sayılacak ve ertesi gün 15 Temmuz'la birleştirildiğinde toplam dokuz gün bayram tatili yapılmış olunacak.

 banka

İdari izin günlerinde bankalar açık olacak mı?

Kurban Bayramı ve 15 Temmuz'da tüm memurlar izinli olacak. Fakat, 13 ve 14 Temmuz'da bankalar açık olmaya devam edecek. Bunun nedeni ise uluslararası finans takvimidir. Ülkemiz uluslararası finans dünyasına entegre olduğu için 1 sene öncesinden resmi tatillerini bütün dünyaya ilan ediyor. Bundan dolayı da son anda alınan tatil kararı bankacılar için geçerli olmuyor.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal