İdari izin özel sektörü kapsar mı? Kurban Bayramı idari izin kimleri kapsıyor? İdari tatil ve kapsamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu söylemesi ile idari izin kavramı daha sık araştırılmaya başlandı. Peki İdari izin özel sektörü kapsar mı? Kurban Bayramı idari izin kimleri kapsıyor? İşte İdari tatil ve kapsamı...

28.06.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-09:22) İdari izin özel sektörü kapsar mı? Kurban Bayramı idari izin kimleri kapsıyor? İdari tatil ve kapsamı

Kurban Bayramı’nın başlamasına oldukça kısa bir süre kaldı. Bayrama kısa süre kala geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı’nın önemi bu kapsamda arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda alınan kararları toplantı sonrasında akşam saatlerinde açıkladı. Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığı müjdesini verdi. Kurban Bayramı tatilinin uzatılması sonrası vatandaşın kafasında ‘’İdari izin özel sektörü kapsar mı? Kurban Bayramı idari izin kimleri kapsıyor?’’ soruları büyük yer kaplamaya başladı.

İdari izin özel sektörü kapsar mı?

657 sayılı kanuna göre idari izin sadece devlet memurlarını kapsayan bir izin şeklidir. Kamu kurumu tarafından personele verilen izin anlamına gelen idari izin, Bakanlar Kurulu’nun kararı kapsamında çalışma gününün tatil edilmesi anlamını taşımaktadır. 

İdari izin kapsamı

Devlet memurlarının dışında özel sektör çalışanlar idari izin hakkından faydalanamamaktadır. Özel sektörde izin alınması kuruluşların inisiyatifinde olan bir durumdur.

İdari izin yalnızca devlet memurları için geçerli olmaktadır. Yani 9 günlük Kurban Bayramı tatilinden devlet memurları faydalanabilecektir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal