İdari izin özel sektörde var mı? İdari izin nedir, kimleri kapsıyor? İdari izin hakkında bilgi

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağının açıklanmasının ardından, idari izin olarak belirtilen tatilden özel sektör çalışanlarının faydalanıp faydalanamayacağı merak konusu oldu. Milyonlarca özel sektör çalışanı idari iznin kendilerini kapsayıp kapsamayacağını araştırmaya başladı. Peki, idari izinler özel sektörü etkiler mi? İşte yanıtı…

28.06.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-13:00) İdari izin özel sektörde var mı? İdari izin nedir, kimleri kapsıyor? İdari izin hakkında bilgi

Kurban Bayramına az bir süre kala, kamu çalışanları için kullanılan idari izin kavramı gündeme geldi. Kurban Bayramı tatiline eklenen idari izinlerden özel sektör çalışanlarının faydalanıp faydalanamayacağı merak konusu oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 15 Temmuz resmi tatili ile birleştirildiğini ve bu zaman boyunca kamu çalışanlarının idari izinli olacağını açıkladı. Açıklamaların ardından özel sektör çalışanlarının idari izinden faydalanıp faydalanamayacağı konusu gündeme geldi. 

İdari izin

İdari izin nedir?

İdari izin, sadece devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin özel sektör çalışanlarını etkilemez. İdari izin kullanmak isteyen çalışanın maaşından ya da yıllık izinlerinden kesinti yapılamaz. 

Devlet memurlarıyla birlikte devlet sanatçıları ve belediye çalışanları da idari izinli sayılır. İdari izin çalışanlara kurum tarafından verilir. İdari izin kanuni bir tatil değil idari bir tatildir. 

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal