İçsiz Köfte Tarifi

Adıyaman yöresinde yapıştırma ismi verilen pratik bir lezzeti sizin için derledik. Adıyaman yapıştırma nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla Adıyaman yapıştırma...

16.12.2021-13:47 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-13:47)

Adıyaman yöresinde yapıştırma ismi verilen pratik bir lezzeti sizin için derledik. İçli köfte yapılırken arda kalan malzemelerin ziyan olmaması adına ortaya çıkan bu lezzet çay sofraları için harika bir atıştırmalık… Bazı yörelerde Adıyaman yapıştırması içsiz köfte ismi ile de bilinmektedir.

İÇSİZ KÖFTE TARİFİ

İçsiz köfte tarifi için gerekli olan malzemeler:

- 200 gr yağsız kıyma

- 3 su bardağı köftelik bulgur

- 2 yemek kaşığı un

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 küçük soğan

- 1 patates (orta boy, haşlanmış)

- Tuz

- Islatmak için 2 su bardağı kadar su (oda sıcaklığında)

İÇSİZ KÖFTE NASIL YAPILIR?

İçsiz köfte yapmak için; ilk olarak bulgur yoğurma kabına alınır üzerine de tuz serpilir. Bulgurun üzerine su gezdirilip ıslatılır, karıştırılır. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar bulgurun şişmesi beklenir. Bulgurun şişmesi beklenirken kuru soğan robottan geçirilir ya da çok minik şekillerde doğranır. Kıyma, un, pul biber, karabiber, haşlanıp ezilmiş patates, soğan bulgurla bir araya getirilir. Eğer arzu ederseniz 1 tatlı kaşığı kadar da biber salçası eklenir. İçsiz köftenin harcı sakız gibi olana kadar iyice yoğrulur. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlanıp yassıtılır. Bütün köfteler yassılaştırıldıktan sonra, bol yağda kızartılır, dilerseniz servis ederken yanına marul, limon gibi ürünler de eklenebilir.

İÇSİZ KÖFTENİN PÜF NOKTALARI

Köftenin harcını yoğururken arada azar azar su eklemeyi ihmal etmeyin fakat köftenin çok cıvık olmamasına özen gösterin çünkü cıvık olan köfteler yağda pişirirken dağılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal