İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile maske genelgesi!

Kovid-19 vaka sayılarındaki mevcut düşüşle beraber, İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere genelge gönderildi. İşte haberin detayları...

30.05.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-17:46) İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile maske genelgesi!

İçişleri Bakanlığı'ndan Valiliklere maske genelgesi; Kovid-19 vaka sayılarındaki mevcut düşüşle beraber, toplu ulaşım araçlarında maske kullanımına son verilirken, sağlık kuruluşlarında maske kullanımına ise devam edilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilmiş olan genelgede kovid-19 salgınının Türkiye'de görülmeye başladığı andan itibaren Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri ışığında kabinede kararlaştırılan tedbirler ve bu tedbirlere ilişkin denetimlerin genelgeler aracılığıyla kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı. 

Bireysel korunma aşamasına geçildi 

Genelgede son zamanlarda kovid-19 vakalarının 1000'in altında düşmesiyle birlikte salgının toplum sağlığını tehdit eden bir unsur olmaktan çıkmış olduğu, salgından bireysel korunma aşamasına geçildiği bildirildi. Vaka sayılarındaki düşüşle beraber Sağlık Bakanlığı'nın talebi yönünde valiliklere gönderilen genelge ile toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna yönelik uygulamaya son verilirken, sağlık kuruluşlarında maske kullanım uygulamasına ise devam edilecektir. 

Valilikler ve kaymakamlıklarca salgının seyri dikkatle takip edilecek, lokal seviyede ihtiyaç duyulabilecek tedbirler İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından değerlendirilerek gerekli kararlar alınacaktır.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal