İçişleri Bakanlığı ülkesine geri gönderilen Afganistan uyruklu kaçak göçmen sayısını duyurdu!

İçişleri Bakanlığı, ocak ayı itibarıyla ülkesine geri gönderilen Afganistan uyruklu olan kaçak göçmen sayısını açıkladı. İşte haberin detayları...

08.06.2022-12:22 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-12:22) İçişleri Bakanlığı ülkesine geri gönderilen Afganistan uyruklu kaçak göçmen sayısını duyurdu!

Ocak ayı itibarıyla 11 bin 646'sı 66 charter seferiyle, 6 bin 610'u tarifeli olacak şekilde toplam 18 bin 256 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ülkesine geri gönderildiği açıklandı. 

Afganistan uyruklu kaçak göçmeler charter seferleri ve tarifeli uçaklarla ülkelerine sınır dışı edilmektedir. Yılbaşından bu zamana kadar 18 bin 256 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ülkesine gönderilmiştir. 

Öte yandan Kolluk birimleri tarafından düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik denetimler hız kesmeden devam ediyor. Türkiye, düzensiz göçle mücadelesini kaynak ülkede başlayan ve yine kaynak ülkede son bulan bir stratejiyle yürütmektedir. 

Söz konusu Türkiye Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı çerçevesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında düzensiz göçmenler charter seferler ve tarifeli uçuşlarla ülkelerine geri gönderilmektedir. 


Yakalanan kaçak göçmenler ülkelerine geri gönderildi 

Ayrıca İstanbul ile Iğdır'da 7 Haziran’da gerçekleşen 2 charter seferiyle 452 ve İstanbul Havalimanından tarifeli sefer ile Yalova'da yakalanan kaçak göçmenlerin de aralarında bulunduğu 178 kişi ile beraber bir günde toplam 630 Afganistan uyruklu yabancı ülkesine sınır dışı edilmiştir. 

Yalova'da 4 Haziran’da Yalova-Altınova ilçesi Tavşanlı Beldesi İstanbul-İzmir otoyolunda bir kamyonun içerisindeki araçtan inerek kaçmaya çalışan 37 yabancı göçmen yakalandı. Yalova Valiliği tarafından işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında 6 Haziran tarihinde İstanbul Tuzla Geri Gönderme Merkezine sınır dışı edilmek üzere sevk edilmiştir. 

Yalova'da yakalanan Afganistan uyruklu yabancıların da dahil olduğu 178 kaçak göçmen İstanbul Havalimanından 8 Haziran tarihinde gece 02.00 uçağıyla ülkelerine geri gönderildi. Seyahat belgesi temin edilen ve seyahat planlamaları yapılmış olan 3 bin 188 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin sınır dışı işlemlerine ise devam edilecek. 

25 bin düzensiz göçmen geri gönderme merkezinde 

Geri Gönderme Merkezlerinde ve kolluk birimlerinde işlemleri sürmeye devam eden 89 farklı uyruktan 24 bin 344 yabancı hız kesmeden sınır dışı edilmek üzere idari gözetim altında bulunmaktadır. Ayrıca bu yabancılardan 14 bin 255'i Afganistan, 3 bin 681'i Pakistan, bin 823'ü Suriye ve 4 bin 585'i başka uyruklardan oluşmaktadır. 


Neredeyse 34 binden fazla kaçak göçmen ülkesine geri gönderildi 

27 Ocak tarihinde Afganistan'a uçuşların açılmasının hemen ardından 11 bin 646'sı 66 charter seferiyle ve 6 bin 610'u tarifeli olmak üzere toplam 18 bin 256 Afganistan uyruklu yabancı ülkesine gönderildi. Böylece bu yılın başından itibaren ülkesine gönderilen kaçak göçmen sayısı da 34 bin 112'ye kadar ulaşmıştır.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal