İçişleri Bakanlığı Açıkladı: 5 Terörist Daha İkna Yoluyla Teslim Oldu

İçişleri Bakanlığı ikna yoluyla 5 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

24.06.2021-08:36 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-09:43) İçişleri Bakanlığı Açıkladı: 5 Terörist Daha İkna Yoluyla Teslim Oldu

İçişleri Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ikna çalışmaları sonuncunda eli kanlı PKK’dan kaçan 5 terör örgütü mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan teröristlerden birinin ailesinin de Van’da nöbet tuttuğu bildirildi.

Türkiye uzun yıllardır terör denilen illet ile mücadelede çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kahraman Mehmetçik birçok başarılı operasyonlara imzasını attı. 

Yürütülen doğru ve koordineli çalışmalar sonucunda terör örgütündeki çözülmeler de beraberinde geliyor.

İçişleri Bakanlığı, eli kanlı terör örgütü PKK'daki çözülmelerin altını çizerek, 5 terör örgütü mensubunun daha ikna yolu ile güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu.

TESLİM OLAN TERÖRİST SAYISI 86 OLDU

2009 ve 2015 tarihleri arasında terör örgütüne katılarak Suriye, Irak ve İran'da faaliyet yürüttüğü tespit edilen kişilerin teslim olması ile beraber, 2021 senesinde teslim olanların sayılarının 86'ya yükseldiği bildirildi.

BİRİNİN AİLESİ VAN'DA EVLAT NÖBETİNDE

Aynı zamanda da İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamada, teslim olan terör mensuplarından birinin ailesinin Van'da evlat nöbeti tuttuğu da bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı tarafınca yapılan yazılı açıklamada, ‘’İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 5 terör örgütü mensubu daha bugün güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olan örgüt mensuplarının 2009- 2015 yılları arasında terör örgütüne katıldığı, Suriye, Irak ve İran’da faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Teslim örgüt mensuplarından birisinin ailesi Van’da evlat nöbeti tutan ailelerin arasında bulunuyor.

Böylelikle evlat nöbetinde 26’ıncı buluşma gerçekleştirilirken, yürütülen ikna çalışmaları sonucunda; 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı da 86’ya yükseldi.’’ denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal